Chavez: aardbeving Haïti was ‘man made’

In Latijns-Amerika doen geruchten de ronde dat president Hugo Chavez van Venezuela de Verenigde Staten ervan heeft beschuldigd de aardbeving op Haïti te hebben veroorzaakt. De VS zouden in het diepste geheim in het Caraïbisch gebied een nieuw ‘seismisch’ wapen hebben beproefd, dat ze zouden willen inzetten tegen Iran.

Volgens dit verhaal was de aardbeving op Haïti er één in een reeks, allemaal in dezelfde week en allemaal op een diepte van 10 kilometer. Deze aardbevingen zouden verband houden met een project genaamd HAARP, “een systeem dat ook het weer kan beïnvloeden en overstromingen, droogten en orkanen kan veroorzaken.”

Chavez zou hebben gezegd dat de VS “God spelen” door proeven te doen met apparatuur die ecologische rampen teweeg kan brengen. Eerder had hij de VS er al van beticht Haïti te willen bezetten met de aardbeving als excuus.

Venezuela, Bolivia en Nicaragua hebben opgeroepen tot een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad.

Volgens sommige media zou het bovenstaande bericht de wereld in zijn geholpen door Russia Today, een wereldwijd Engelstalig televisiekanaal uit Rusland. De informatie over het ‘seismische wapen’ zou afkomstig zijn van de Russische Noordelijke Vloot. Vreemd genoeg wijst die juist Chavez weer aan als bron.

Bron(nen):   Voltairenet.org  PressTV (Iran)