Het geheime Amerikaanse aardbevingswapen

Bij Welingelichte Kringen zijn we niet de enigen die denken dat de buitenlandse media vaak verhalen hebben die de Nederlandse journalistiek compleet gemist heeft. Ook de Amerikaanse media brengt blijkbaar niet alles, als we columnist Daniel Drezner van het toch wel serieuze Foreign Policy moeten geloven.
Een grote schande dit keer, want Radio Free Europe wist twee dagen geleden iets nogal wereldschokkends te melden. De Venezuelaanse president Chavez heeft zijn volk op de staatstelevisie uitgelegd dat de aardbeving in Haïti in werkelijkheid geen natuurramp was, maar dat deze willens en wetens veroorzaakt is door... het Amerikaanse leger! Hoe kan dat nu, zou je je kunnen afvragen. Chavez wist het precies. Het Amerikaanse leger heeft een aardbevingswapen ontwikkeld en wilde dit graag testen om het ergens verderop dit jaar toe te passen om Iran te vernietigen. Totale vernietiging van Iran's geheime nuclaire programma. En het lijkt een natuurramp. En Haïti was dus slechts een test.    
Het leuke is dat er ook bij verteld wordt hoe Chavez dat wist. Kort na de verwoestende aardbeving op Haïti zou namelijk de Russische Noordelijke Vloot hebben gezegd dat de aardbeving veroorzaakt werd door een test met een Amerikaans wapen. De Venezuelaanse staatstelevisie pikte dit op en Chavez had er blijkbaar geen problemen mee om het op TV nog eens te herhalen. Een van de TV-kanalen van het Kremlin nam het verhaal van Chavez over, zonder echter te melden dat de Russische marine in de eerste instantie de bron van het hele gerucht was. 
Uiteindelijk belandde het hele verhaal in buitengewoon serieuze vorm op de website van het Iraanse staatsnieuwszender Press TV. Zij houden het erop dat het aardbevingswapen al gericht was op Iran maar dat er iets mis ging waardoor het op het onfortuinlijke Haïti terrecht kwam.
Natuurlijk, zegt Drezner.
Er zijn natuurlijk nog genoeg andere redenen te bedenken waarom Amerika de aardbeving veroorzaakt zou hebben. President Obama bijvoorbeeld is buitengewoon impopulair en Amerika raakt opnieuw meer en meer verdeeld. Een prachtige manier om Bush, Clinton en Obama eensgezind in de tuin van het Witte Huis te kunnen laten fotograferen.   

   

Bron(nen):   Foreign Policy  Radio Free Europe  Press TV