5 dingen die je niet weet over de moord op Kennedy

Je denkt dat je alles weet. Maar van deze 5 minstens een paar niet. 1. Lee Harvard Oswald werd niet gearresteerd voor de moord op Kennedy. Hij werd aangehouden omdat hij 45 minuten na de moord op Kennedy agent J.D. Tippitt doodschoot. Pas later werd hij ook beschuldigd van de moord op de president. 2. Het doodschieten van de president van de VS was geen federaal misdrijf. Als het tot een rechtszaak was gekomen, dan was dat voor een rechtbank in Dallas geweest. 3. Lyndon Johnson is tot op de dag van vandaag de enige president die is ingezworen door een vrouw. Toen duidelijk werd dat de president dood was moest de vice president in het vliegtuig dat hen beide naar Dallas had gebracht worden ingezworen. De hoogste federale rechter die bij de hand was was Sarah Hughes  en die werd daarmee de enige vrouw tot op de dag van vandaag die een president de eed af nam. 4. Alle Amerikaanse TV-zenders hebben vier dagen onafgebroken slechts programma's uitgezonden over de moord en de begrafenis. Pas bij de aanslagen op 9 september is er weer zo'n lange periode geweest dat de normale programmering werd opgeschort. 5. Oswald had eerder geprobeerd een rechtse politicus, en tegenstander van Kennedy te doden.

Bron(nen):   CNN      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel
  mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel
  mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel
  mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel
  9 sep…mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel
  mag geen commentaar geven op slecht geschreven artikel

 2. BazipZeehok

  aanslag op 9 september?

 3. Sam

  En 2 dingen die wel.nl niet weet: Dood schrijf je met een twee d’s, 9 september schrijf je met een 11.

 4. Knelis

  Feit 6:
  het fatale schot (in het hoofd van Kennedy) kwam niet van achteren, waar Oswald stond, maar van voren. Er zijn meerdere getuigen die gezien hebben dat vanuit de bosjes langs de weg werd geschoten. Ook is er een getuige die gezien heeft dat een agent op Kennedy schoot.
  Feit 7:
  de Warren-commissie, die de moord officieel heeft onderzocht, heeft al deze feiten genegeerd, omdat er dan sprake zou zijn van een complot en dat moest de doofpot in. Oswald werd als enige dader aangewezen.

  • Heldoppantoffels

   We zullen het nooit echt weten! Recentelijk heeft de VS besloten tot verlenging van geheimhouding van allerlei documenten die betrekking hebben op de dood van JFK.

   (in antwoord op Knelis)
  • ikookeven

   Er wordt beweerd dat Kennedy inderdaad door de “machtigen der aarde” vermoord is. Omdat hij teveel wist. Zou mij niks verbazen.

   (in antwoord op Knelis)
 5. Jan Leul

  En onderstaand weet (bijna) niemand,gaap.

  “In de Kleine Houtstraat 136 in Haarlem was ooit het Lee Harvey Oswald Museum gevestigd. Het is opgericht door de Amerikaanse Judyth Vary Baker. Zij was naar eigen zeggen de minnares van Lee Harvey Oswald tijdens het laatste jaar van zijn leven, 1963, en zou met hem hebben samengewerkt in een ondergrondse afdeling van de Amerikaanse geheime dienst in New Orleans, in een project dat was gericht op de eliminatie van de Cubaanse leider Fidel Castro”

  bron: http://www.groene.nl/artikel/20658

 6. Cornelis Berend

  9 september in Syrie, en er gingen een heleboel mensen dood.

Reacties niet toegestaan