In Boedapest is een ‘zwerver-verbod’ ingesteld

In Hongarije heerst een gure ultrarechtse wind, die niet alleen komt van de racistische  Jobbik-partij, maar die ook 'normaal' rechts in de ban heeft. Een gevolg daarvan is een verbod voor zwervers om op heel veel plaatsen in de hoofdstad nog te komen of rond te hangen. Onder de gebieden die verboden zijn voor zwervers zitten veel plaatsen die ooit verboden waren voor joden, zoals de treinstations, de parken en speelplaatsen. Een eerdere poging om zo'n verbod in te stellen sneuvelde, omdat het ongrondwettelijk was. Maar door een wetswijziging kunnen gemeenten nu delen van hun stad tot verboden gebied verklaren voor bevolkingsgroepen. Jobbik, de succesvolle extreemrechtse partij - slogan: 'Hongarije is van de Hongaren' - was de drijvende kracht achter het verbod voor zwervers

Bron(nen):   Salon      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De nazi’s in Brussel zullen snel extra centjes sturen naar Hongarije.

  • marianne martens

   van de centjes sturen zul je ongetwijfeld gelijk hebben, de eerste 2 woorden lijken over the “edge” .

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Heldoppantoffels

  Treurigheid! Het is wel geheel in lijn met de stijl die steeds meer landen aannemen, je problemen vooral niet te zichtbaar laten en dus lekker wegmoffelen die problemen. Volgende halte, preventief ruimen?

  (Ik verwijt de huidige politici in ons continent de opkomst van extreem rechts. Met de beslissingen die zij maken lijkt het er haast op dat zij willens en wetens de intentie hebben om grote ellende in Europa te laten ontstaan. Wie begrijpt nu nog dat banken steun krijgen uit de zak van de burger, dat bestuurders zich mogen verrijken, dat grote bedrijven €0,- belasting hoeven te betalen en dat de burger hieronder moet lijden?? Ik begrijp het zelf ook echt niet meer.

  Het meest frappante vind ik recentelijk D66 die het vervroegen van soepeler ontslagrecht brengt als een geweldig positief punt… De burger reageert haast gelaten en komt nergens meer voor in actie.)

  Verder viel het mij een paar weken geleden in Portugal ook al op dat er zoveel bedelaars zijn en leegstaande verdiepingen in gebouwen.

  • Niegol

   In Spanje heb je ook al zo’n leuke circel redenering.
   De banken hadden het verprutst. Daar heeft de economie onder geleden, waardoor veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt of minder loon krijgen. Die mensen konden hun hypotheken niet meer betalen, waardoor zedoor diezelfde banken hun huis uit gemikt zijn. De huizen koopt nu niemand, omdat de banken haast geen hypotheken verstrekken, dus nu slapen voormalige huiseigenaren naast hun dichtgetimmerde onteigende huizen, die langzaam vervallen.

   Ondertussen zijn natuurlijk de banken die in moeilijkheden kwamen wel gered met gemeenschapsgeld, waarvoor de belasting omhoog moest, ergo het circeltje wordt steeds erger.

   De topmannen van deze banken (met steun van de in en in corrupte politiek in dat land, overigens beide kanten rechts (PP) en links (PSOE) zijn daarin betrokken) hebben ondertussen record salarissen en bonussen opgestreken…

   ARG!!!

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Precies! Nota bene één van de grootste hufters (Lloyd Blankfein) van de grootste hufterbanken ter wereld (Goldman Sachs), loopt weg met zo’n $500.000.000. Dergelijke lui lachen ons gewoon uit.

    In de heftigste periode van de bankencrisis tot nog toe maakte men bij dergelijke banken graag grapjes over het gepeupel dat krom moest liggen om banken overeind te houden. Over een wereldvreemde/zieke cultuur gesproken.

    Neemt natuurlijk niet weg dat er ook heel veel oprechte en nette mensen bij banken werken, zij lijken echter te vaak niet op de meest invloedrijke plekken van de organisatie te belanden.

    (in antwoord op Niegol)
    • marianne martens

     Inderdaad. Bij de genoemde Hufterbank zitten genoeg paladijnen en oud- werknemers ( het woord CEO “ist zum kotsen”) in de de EU en de landelijke Politiek. Mijn echtgenoot zegt herhaaldelijk: ” er is iets bijzonders aan de hand, keurige beschaafde mensen beginnen ook zeer kritisch te worden”. Nette mensen zijn er zeker bij de Banken, je vraagt je wel af hoe het komt dat ze zo lang bij zo’n Instituut werken met personele afschiet-procdure’s van vernedering tot ontslag na 40 jaar dienstjaren.Wat ook onbegrijpelijk is dat er nauwelijks of niets wordt geschreven over de ” gewone” mens in heel Zuid- Europa met zijn armoede, verlies van huis, opleiding, ontspanning, eten, medicijnen etc.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. Spiegelbeeld

  Als we niet oppassen zullen deze taferelen ook in Nederland gebeuren met de extreem rechtse PVV aan de macht. Je zal maar op straat staan omdat je je baan kwijt bent en een extreemrechts partij als de PVV zal je dan ook op straat lastig vallen onder de mom van “overlast”. Precies dezelfde redenering die gebruikt wordt voor allochtonen. Nou welkom in Nederland!

 4. Floris Maaskant

  Hoezo gure wind? Zouden ze hier ook moeten doen! Applaus voor de doorzetter die dat daar geregeld heeft.

Reacties niet toegestaan