Obama versus Balkenende

Politiek
door Admin
vrijdag, 12 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Peking probeert de Verenigde Staten te intimideren door heftige kritiek uit te oefenen op de ontmoeting tussen president Obama en de Dalai Lama.
Zoiets speelt hoog op. Een Chinese woordvoerder beweerde dat de uitnodiging nog altijd kan worden afgezegd... Obama's woordvoerder Robert Gibbs gaf geen krimp en zei dat de president zich verheugde op de ontmoeting die komende week zal plaatsvinden. Waarop China zinspeelde op slechtere handelsbetrekkingen met de VS als de religieuze leider in ballingschap van Tibet daadwerkelijk naar Washington komt. Heeft het nou zin, dergelijke intimidaties? Welzeker! U herinnert zich ongetwjfeld nog hoe lafhartig premier Balkende niet beschikbaar was toen de Dalai Lama de laatste keer, in juni vorig jaar, in Nederland was. Alles voor de heilige handelsbelangen!
Het Nederlandse portemonneetje moest ten koste van alles gevuld blijven en daarom is onze premier altijd van de partij als een of andere despoot van een oliewinnend land op bezoek komt, maar helaas - aan de Dalai Lama valt geen stuiver te verdienen, dus voor hem blijft het Catshuis op slot.
Het siert Barack Obama dat hij uit heel ander hout is gesneden.