Groeten van de Lockerbie-terrorist

Op 21 december 1988 spatte een Pan Am toestel boven het Schotse plaatsje Lockerbie uiteen, onderweg van Londen naar New York. Oorzaak: een aan boord gebrachte koffer met een semtexbom ontplofte. Alle 259 inzittenden kwamen om.
Na veel omspeuringen bleek Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi de dader te zijn en hij zou de rest van zijn leven in het Schotse gevang doorbrengen. 
Maar wat gebeurde? De zwaar zieke Megrahi (prostaatkanker) was in een terminaal stadium beland en de Schotse rechters leek het daarom beter dat hij zijn laatste adem uitblies in zijn vertrouwde Libië. Ergo: de terrorist werd een half jaar geleden vrijgelaten en keerde tot verbijstering van de nabestaanden van de ramp terug naar huis. 
En, zult u zich wellicht afvragen, is de dood al ingetreden? Hebben we soms even niet opgelet en de overlijdensadvertentie van Megrahi gemist?
Nee nee, geen paniek - er is u niets ontgaan. Want vandaag meldt The Sunday Telegraph dat de dader onder luxueuze omstandigheden met zijn familie in Libië leeft en ... de patiënt maakt het uitstekend!
Raadselachtig is het wel, hoe enkele Schotse prostaatspecialisten zo zeker wisten te melden dat het laatste uur had geslagen - hoe goed dit de Britse regering ook uitkwam om zo de verhoudingen met kolonel Gadaffi te verbeteren. 
Wat hier aan de hand is? Complot? Artsen soms omgekocht? Niemand die het weet. Maar fijn om te horen dat Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi het goed maakt en dat het nare moment van de dood vooralsnog op zich laat wachten. 

Bron(nen):   The Sunday Telegraph