De overeenkomst tussen klimaatsceptici en Chamberlain

"’Hitler is niet zo erg, die verdwijnt wel weer’, hoorde je in eind jaren dertig het Britse parlement; daar doen klimaatsceptici me aan denken."  Senator Bernie Sanders is een van de leidende politici in de klimaatwereld in Amerika, een geestverwant van Al Gore, en hij vergelijkt degenen die het niet met hem eens zijn met mensen die destijds niet zagen dat de nazi's een probleem zouden kunnen gaan vormen. 
'Peace in our time', zei de Engelse premier Chamberlain in 1939 nadat het thee had gedronken met Adolf Hitler. De implicatie is duidelijk: de twijfelaars van toen zijn mede schuldig aan Auschwitz, dus wie wil zo’n fout herhalen?
In een Senaatsbedat dat ging over het klimaat werden wel meer ferme standpunten betrokken. De republikein Inhofe noemde de verhalen over global warming oplichterij en vroeg naar een diepgaand onderzoek naar het wetenschappelijk gehalte van het IPCC. "Ik weet dat Sanders erg graag wil dat vaststaat dat er een klimaatprobleem is, maar dat staat niet vast.
De Senaat probeert een klimaatwet tot stand te brengen, maar ook in Amerika zitten de onthullingen over fouten in de gegevens van het IPCC de politieke discussie in de weg.

Bron(nen):   Politico