‘Verbied film Al Gore op scholen’

De Britse UKIP (UK Independence Party) heeft opgeroepen de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore van de scholen te halen en kinderen niet langer bloot te stellen aan deze propaganda. De partij die zich eerder nogal afzette tegen Engelse deelname aan de EU heeft een manifest uitgebracht tegen de gangbare klimaatopvattingen.
In Groot-Brittannie zijn veel Britten door de recente wetenschappelijke schandalen inzake de opwarming der aarde van hun geloof gevallen. 1 op de 5 mensen meent dat de opwarming van de aarde 'man made' is, en dat was nog maar een jaar geleden 1 op 3.
De film van Al Gore schetst een dramatisch beeld van deze opwarming en laat geen twijfel bestaan over de oorzaak hiervan. En net als in Nederland is in Groot-Brittannie de school een uitgelezen plek om progressieve leerstof over te brengen op volgende generaties. 
Eerder al toonde onderzoek van de Nederlandse historicus Roelof Bouwman aan dat Nederlandse schoolboeken over geschiedenis, aardrijkskunde en economie bijzonder pollitiek correct zijn en niet terugdeinzen voor de nodige linkse propaganda.

Bron(nen):   The Daily Telegraph