Botox Evita slaat slag

Staat Groot-Brittannië toch even lelijk te kijk.
Gisteren had de Botox Evita, ook bekend als mevrouw Cristina Fernández de Kirchner, president van Argentinië, een 2 uur durend onderhoud met minister Hillary Clinton van de VS en wat de Agentijnen betref betekent dat zoveel als: Engeland moet de Falklands nu wel teruggeven...
Uiteraard hield de deels botoxvrije Hillary zich behoorlijk op de vlakte en zei niet meer dan dat ze hoopte dat beide partijen weer bijeen zouden komen, maar dat was in Argentijnse ogen niet minder dan een dipomatieke overwinning.
Een zuinig commentaar van Downing Street. “We don’t think that’s necessary.”
Enig begrip voor de Argentijnse eufore is op z'n plaats: Clinton zou de president slechts 10 minuten spreken en dat werden 2 volle uren. Nog langer dan een voetbalwedstrijd, om even in Argentijne sferen te blijven.
De Argentijnse ambassadeur in Washington gooide nog wat olie op het vuur door te zeggen dat hij nooit "such substantial support” van Washington had verwacht.
Inmiddels worden ook andere Zuidamerikaanse landen tegen het Verenigd Koninkrijk opgezet - laat dat gehetz maar aan de Argentijnen over - dus het is ijdele hoop dat deze kwestie snel weer van de agenda zal zijn verdwenen.
Een echte oorlog om een paar eilanden met wat schapen ligt helaas nog niet in het verschiet, maar de WK-loting Groot-Brittannië-Argentinië tijdens het voetbalternooi in Zuid-Afrika zou Welingelichte Kringen erg toelachen.

Bron(nen):   The Times