EU-bobo’s willen een eigen vliegtuig

Sinds 1 januari heeft Europa een eigen Minister van Buitenlandse Zaken. Toen Van Rompuy president werd, begon Barones Ashton of Upholland aan haar eerste periode als Europa’s High Representative. Van Van Rompuy wordt sindsdien nog wel eens vernomen, maar de barones is kwijt. 
Zij heeft een oplossing geformuleerd voor haar eigen onzichtbaarheid, vertelt The Times: ze moet een eigen vliegtuig hebben, dan komt alles goed.  Zo was er kritiek dat ze niet aanwezig was bij de inauguratie van de nieuwe president van de Oekraïne en bij een bijeenkomst van ministers van Defensie. Dat blijkt beide te hebben gelegen aan het niet-hebben van een vliegtuig. Haar gedachten gaan uit naar een Lear jet, en dan wellicht de 12-personen versie.
Maar er is een probleem: als de barones er een krijgt, dan wil Barosso er ook een, en als Barosso er een krijgt, dan wil Van Rompuy er ook een, en misschien, als compensatie, de voorzitter van het Europees Parlement ook. En voor je het weet staat Zaventem vol met vliegtuigen met blauwe vlaggetjes en sterren.
Maar toch houdt de barones volgens The Times voet bij stuk.
Wij houden u op de hoogte.

Bron(nen):   The Times