Criminele Marokkaanse jongeren steeds vaker in bendes

Marokko.nl, de digitale ontmoetingsplaats voor Marokkaanse jongeren, heeft de beschikking over een rapport, dat overigens nog geheim is en citeert daar uitbundig uit. Marokkaanse criminele jongeren organiseren zich, blijkt uit dat rapport, in toenemende mate in bendes die regionaal en zelfs internationaal opereren. Dat constateert het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). In totaal zijn 14.462 Marokkaanse criminelen in kaart gebracht in de 181 gemeenten met vijf of meer Marokkaanse daders. Zij vormen 8,1 procent van alle 177.487 bekende criminelen in die plaatsen. Het aandeel autochtone Nederlandse misdadigers is 101.437, ofwel 57,1 procent van het totaal. Formeel gezien gaat het nog slechts om verdachten: personen over wie een proces- verbaal naar het Openbaar Ministerie is gestuurd en van wie de politie 'overtuigd is dat ze een bepaald misdrijf hebben begaan'.

Amsterdam telt in absolute aantallen de meeste Marokkaanse criminelen: 2497 op een totaal van 14.844 aangehouden misdadigers. Rekening houdend met onder meer bevolkingsaantal, heeft de KLPD een ranglijst opgesteld naar 'ernst van het Marokkanen-probleem'.
1. Amsterdam
2, Gouda
3. Utrecht
Culemborg staat op veertien, Zaltbommel op 35. Als de recidive (het gemiddeld gepleegde aantal delicten per Marokkaanse verdachte van 12 tot 24 jaar) wordt meegerekend, heeft Gouda landelijk gezien het grootste Marokkanenprobleem: de 332 verdachten die in Gouda bekend zijn plegen gemiddeld 1,4 misdrijf per jaar. In deze rangschikking is Utrecht runner-up, Den Haag staat op drie. Culemborg stijgt hier naar de tiende plaats.
Zie voor meer heldere cijfers de link

Bron(nen):   Marokko.nl  Binnenlands Bestuur