De vrouwen van de leiders

Terwijl Nederland zich boog over de vraag waarom Barbara Bos haar Wouter de macht niet gunt ging gisteren het in Engeland en Frankrijk ook over de vrouwen van de leiders.
Allereerst is er Samantha Cameron (foto). Zij vertelt waarom ze verliefd werd op de komende premier van Engeland. Niet omdat hij volmaakt is. Hij is immers niet veel thuis, hij zit altijd maar aan zijn Blackberry, schakelt eindeloos tussen Tv-programma’s op zoek naar politiek en ruimt de keuken niet op als hij dan een keer kookt. Kortom, een soort Wouter. Maar het deert haar niet. Ze werd immers juist verliefd, zegt ze frank en vrij, omdat hij toen ze elkaar in 1992 ontmoette in Calabria, een hoge regeringspost bekleedde.
Samantha, die er trots op is dat ze een tatoo op haar enkel heeft,  heeft een baan als creatief directeur bij een grafisch bedrijf. "Als David premier wordt zal ik trots op hem zijn en we zullen zeker offers moeten brengen, maar die heb ik er graag voor over."
Het gezin telde drie kinderen, van wie de oudste zwaar gehandicapt was. Dat zieke kind is in 2009 overleden.
Of de toekomstige premier een papadag op Downingstreet 10 krijgt is Welingelichte Kringen niet bekend.
En dan was daar Nicolas Sarkozy die op een persconferentie de vraag kreeg of zijn vrouw vreemdgaat. Wie zijn antwoord wil horen klikt de video in de eerste link aan. (hij vond het geen fijne vraag).


 

Bron(nen):   The Daily Telegraph: Carla  Samantha