Het gaat prima met het Amazone-gebied

Volgens de IPCC, de Wachters over Het Klimaat, zal het regenwoud vernietigd worden als er maar een klein beetje minder regen valt. Die waarheid nam het IPCC over uit een studie van het Wereld Natuur Fonds. En dat zal gebeuren als we auto blijven rijden en gloeilampen gebruiken.
Onzin, blijkt uit een studie van de Universiteit van Boston, die gebruik maakt van gegevens van de NASA. Het voordeel van de NASA boven de IPCC is dat de NASA van boven kan kijken  hoe het met de natuur is, terwijl het IPCC moet rekenen.
In 2005 was het in het Amazonegebied buitengewoon droog, zoals dat wel eens voorkomt in de natuur. En wat gebeurde er met de natuur? Niets, zo blijkt uit analyse van de Nasa-beelden.
Dr Jose Marengo, een klimaatwetenschapper uit Brazilie en zelf lid van het IPCC: "De berekeningen van de IPCC en het WNF zitten er volledig naast. De nieuwe studie geeft een veel betrouwbaarder beeld.”
“We vonden geen verschil in de groenheid tussen droge en natte jaren”, vertelt Arinda Samanta van de Boston universiteit. “Waarschijnlijk gaan regenwouden beter om met droogte dan wij voorheen dachten.”
Voor details: volg de link.

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph