Wie heeft wat?

Connecticut zoekt een nieuwe senator sinds het terugtreden van de veteraan Christopher Dodd en er ontbrandde inmiddels een levendige strijd over de vraag wie deze piepkleine staat - ingebed tussen New York en Massachusetts - in de hoofdstad mag vertegenwoordigen. Connecticut herbergt een aantal mensen die hun goede geld in New York verdienen en is thuishaven van de bekende Yale Universiteit (in New Haven).
De Stamford Advocate deed iets heel eenvoudigs: de krant bracht in kaart wat de bezittingen zijn van de kandidaten. Conclusie: wie in de Amerikaanse politiek aan de Oostkust mee wil doen, moet veel geld hebben. Of zoals de krant schrijft: "The gap between rich candidate and not-so-rich candidate is enormous in Connecticut this year."
Ondermeer worden de boten van de kandidaten vergeleken, want we zijn hier immers aan zee. Het varieert van grote zeilboten tot echte jachten en de grootste boot is van de Republikeinse Linda McMahon. Naam van dit superjacht: Sexy Bitch. Verder rijdt de een in een pickup truck en de ander in een Maserati.
De krant kan rijkelijk putten uit eerder onderzoek van een ander blad en zo is bekend van de 11 kandidaten hoe rijk ze zijn, in welke auto's ze rijden, waar ze hun vakantie doorbrengen, wat ze aan goede doelen besteden, of ze naar dure kappers gaan, waar ze eten en hoe ze verder hun geld uitgeven.
Interessant allemaal - enige kennis over het wel en wee van de mensen die bij verkiezingen kandidaat staan. Kennen we allemaal niet.

Bron(nen):   Stamford Advocate