Bij zijn afscheid: zo neerbuigend was Mingelen tegen Pim Fortuyn

Gisteren nam Ferry Mingelen afscheid van Nieuwsuur. In het archief is 30 jaar Mingelen te vinden. Dit fragment is tekenend. Kijk hoe de ster Fortuyn kleineert (en laat merken dat hij geen idee heeft van diens komende succes)

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ferry Mingelen, de personificatie van een rood onbeduidend kereltje. Maar bij gebrek aan beter weten, d.w.z. wat er zich echt in de wereld afspeelt, lekker blijven hangen in het rode parallel universum en klein kleutertje spelen. Te pathetisch om te aanschouwen.

 2. kletsmajoor

  In zekere zin moet ik Ferry Mingelen dankbaar zijn. Ruim voor de opkomst van Pim Fortuyn waren zijn “analyses” in Den Haag Vandaag zo denigrerend en sarcastisch in de richting van partijen die niet bij het linksdraaiende kamp hoorden, dat de schellen mij van de ogen vielen en ik me realiseerde hoe partijdig en selectief de nieuws- en aktualiteitenprogramma’s bij de NOS (en de rest van de Publieke Omroep) waren. Ferry Mingelen heeft zich eginszins gerehabiliteerd na de Fortuyn-revolutie net als een deel van de Publieke Omroep, maar b.v. Nieuwsuur en Buitenhof vallen nog regelmatig terug in die hetzerige sfeer tegen “rechts” die toen normaal was.

 3. Dutchy

  Die twee zitten in elkaars allergie. Beide nogal een zwak verhaal.

 4. Anna

  F.Mingelen , linksdraaiend rood en eng mannetje ! Pim Fortuyn een man met visie en kennis , met deze man aan het bewind zou hier een andere wind gewaaid hebben , maar helaas , eerst heeft de linkse kliek hem verbaal proberen af te maken , daarna een geplande aanslag en nu zoveel jaar later ? Op weg naar de afgrond , dankzij een stelletje eurofiele niksnutten , zakkenvullers en landverkopers .

 5. Karel Kritisch

  Eeuwig zonde dat die man dood is. Nu hebben we die Wilders, die beschikt nog geen 3% van de intelligentie die Pim had. Jammer, heel jammer.

 6. Jan Leul

  Pim Fortuyn is niet voor niets verkozen tot grootste Nederlander ooit,
  en zelfs daar hebben die media hotemetoten mee proberen te sjoemelen.

 7. Peter Maassen

  Ik kan geen enkele onbeschoftheid bij Mingelen ontdekken. Vakkundig legt hijkeer op keer bloot dat Fortuijn een gekunsteld vooropgezette strategie had die er wel heel dik bovenop lag. Hakken op Paars en links in het bijzonder, vage niet feitelijk onderbouwde beweringen alleen ter eer en meerdere glorie van Fortuijn zelf. Maar hij had nooit doodgeschoten mogen worden.

Reacties niet toegestaan