Duitse president boycot de winterspelen in Sotsji

De Duitse bondspresident Joachim Gauck gaat in februari niet naar de Olympische Winterspelen in Rusland. Dat meldt het Duitse opinieblad Der Spiegel op zijn website. Door niet af te reizen naar Sotsji zou Gauck een statement willen maken tegen mensenrechtenschendingen en het tegenwerken van de oppositie in Rusland. Gauck, protestantse pastor, en voormalig anti-communistische mensenrechtenactivist in de DDR, heeft meermaals kritiek geuit op gebreken in de rechtsstaat in Rusland. Ook is hij niet te spreken over de tegenwerking die kritische media ervaren. Sinds hij in maart 2012 president werd, heeft hij nog geen officieel bezoek aan Rusland gebracht.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Barry Bafman

  Geweldig! Hopelijk kan Nederland dit voorbeeld volgen.

  • Kopje thee

   Zal wel weer niet. Dit soort ballen toont Nederland al een tijdje niet meer: idealen zijn ingeruild voor handelsbelangen.

   (in antwoord op Barry Bafman)
   • marianne martens

    Helemaal gelijk. Rutte en Timmermans zijn wel dapper in Israel. Tonen Politieke Moed om een andere mening, in het Midden- Oosten, te hebben.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Toch worden Israëlische bedrijven die zich in de bezette gebieden hebben gevestigd, geen strobreed in de weg gelegd?

     (in antwoord op marianne martens)
 2. marianne martens

  Prima, wel denken aan de lange termijn als bv de fossiele- stoffen-kraan wordt dichtgedraaid.

 3. De Staatsburger

  Benieuwd of mijnheer de mensenrechtenactivist ook zo principieel is als het WK voetbal in Qatar wordt gehouden. Daar staan de mensenrechten op nog veel lager niveau dan in Rusland.

Reacties niet toegestaan