Karzai dreigt over te lopen naar Taliban

De Afghaanse president Hamid Karza toont zich weer de betrouwbare bondgenoot, zoals we hem de afgelopen acht jaar hebben leren kennen. Nu hij vast in het zadel zit (wat moet het Westen zonder hem), zijn rijkdom en die van zijn  familie is verzekerd, moet hij alleen nog zien zijn voornmalige meesters het land uit te krijgen. Hij heeft tijdens een besloten vergadering met parlementsleden zaterdag dan ook gedreigd het hele hervormingsproces op te doeken en over te lopen naar de Taliban, als hij nog langer onder ‘druk van buitenaf' wordt gezet om sneller te hervormen. 
Deze frappante uitspraak, kort na de diplomatieke controverse over zijn uitspraak dat buitenlanders achter de verkiezingsfraude zaten, voedt de indruk in het Westen dat Karzai zijn gezag probeert te vergroten met aanvallen op het buitenland.
Karzai zei dat als ‘het buitenland' nog meer invloed opeist, de Taliban geen rebellen meer zijn, maar  verzetsstrijders (tegen het buitenland). Karzai was ook boos omdat het parlement recent een uitbreiding van zijn presidentiële macht terugfloot.
Intussen neemt het dodental onder Westerse soldaten toe, in hun strijd Karzai in het zadel te houden.

Bron(nen):   The Wall Street Journal  De Standaard  http://media.fastclick.net/w/get.media?sid=47420&m=5&tp=6&url=http%3A//www.newser.com/article/d9et06900/lawmakers-afghan-leader-threatens-to-join-taliban.html