Haat tegen de regering wordt mainstream

In verkiezingspolls gooit de (hier) relatief onbekende Ron Paul opeens hoge ogen. Paul is arts, had wisselende politieke successen en deed nog even mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 als kandidaat voor de Republikeinse Partij. Om al snel weer de handdoek in de ring te gooien.
De kans dat Paul (74), de volgende Amerikaanse president zal zijn, is eigenlijk vrij klein maar misschien is er toch wel iets te zeggen over zijn plotselinge populariteit.
Er is een heftige libertarische stroming in opkomst die z'n buik vol heeft van de bemoeizieke en spenderende overheid. President Obama is in deze kringen het zinnebeeld van een socialist die anderen de les leest en het gemeenschapsgeld met miljarden tegelijk wegtovert.
Libertariërs willen dat mensen zelf beslissen wat er met hun geld gebeurt, zijn tegenstander van allerlei belastingheffingen en haten 'big government.'
Misschien is Ron Paul maar een passant. Maar of dat ook geldt voor de nieuwe, radicale thee-drinkende beweging, is minder duidelijk.

Bron(nen):   The Washington Examiner