Wil Obama Amerikanen hun wapens afpakken?

De gemiddelde Amerikaan die zich ietwat rechts van het politieke centrum bevindt is er niet altijd gerust op wat die Barack Obama in zijn schild voert.
Laatstelijk kwamen de vrije jongens naar de hoofdstad om blijk te geven van hun ongenoegen inzake het wapenbezit. Zeker, je hebt de National Rifle Organisation, een machtige instelling die toeziet op het recht van iedere Yank om met een blaffer op zak te lopen, maar volgens menigeen schurkt deze organisatie teveel tegen de macht aan en is ze domweg te mainstream.
De protestbijeenkomst in Washington was volgens de verslaggever van The Times een nieuwe uiting van de Tea Party-geest die door het land gaat en die bijna dagelijks wel ergens tot uiting komt. Dit is wat Larry Pratt, voorzitter van de 'Gunowners of America,' bij deze gelegenheid zei: "We are in a war. The other side knows they are at war because they started it. They’re coming for our freedom, for our money, for our kids, for our property. They’re coming for everything because they are socialists.” 
Er waren meer prominenten aanwezig die bekend staan om hun ronduit radicale standpunten. De een propageert het gooien van bakstenen door de ruiten van Democraten die het waagden voor Obama's hervormingsplan van de gezondheidszorg te stemmen, de ander heeft een nationale (gewapende) verzetsbeweging in het leven geroepen, die tot actie overgaat zodra het vrije wapenbezit ook maar een heel klein beetje wordt ingeperkt.
Het gekke is dat Obama nog niet 1 maatregel ook maar heeft aangekondigd die wapenbezitters angst zou kunnen inboezemen, maar daar gaat het ook niet om. Het land is in handen gevallen van socialisten en dan is opperste paraatheid geboden.

Bron(nen):   The Times