Koninklijke landmacht wil jonge criminelen op het rechte pad brengen.

In het Reformatorisch Dagblad presenteert Generaal Mart de Kruif vandaag het plan om jonge criminelen op te nemen in de krijgsmacht:
Sommige jongeren moeten een tweede kans krijgen. Het is niet de bedoeling om de groep als geheel op te nemen, maar verspreid over verschillende landmachtonderdelen. Misschien met een vent ernaast.
Generaal Mart de Kruif is de hoogste baas van de Koninklijke Landmacht. De top van de Nederlandse krijgsmacht steunt het plan en bespreekt het voorstel binnenkort met minister Hennis (Defensie). PVV en SGP reageren positief. „Prima plan”, zegt SGP’er Van der Staaij. De PvdA wijst erop dateen verklaring van geen bezwaar altijd nodig is. De PVV denkt dat „een disciplinerend en opvoedend regime” goed kan werken. PVV’er De Roon pleit voor streng toezicht. „We zitten niet te wachten op jihadisten met een legertraining.”

Bron(nen):   Reformatorisch Dagblad      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Er komen tig jihadisten terug uit Syrie , naast begeleiding , een woning , uiteraard ook een baan bij de landmacht, het is een prettig idee ook figuren met 2 nationaliteiten , hard core sharia lovers , experts in onthoofdingen en moorden ,in ons leger te hebben , we zijn echt gerust gesteld , man man wat een land .

  • Kopje thee

   Heb je de laatste zin van dit artikel gelezen?

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Jazeker uit de mond van de Roon ,een PVVer , uiteraard , maar dat had de Kruif erbij moeten vermelden .

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ah, ja, je hebt gelijk, het is nog niet gezegd dat de krijgsmacht dat van plan is.

     (in antwoord op Anna)
 2. Jannie Ooms

  Goed idee. Ik zal wel ouderwets zijn, maar ik denk dat de dienstplicht in de jaren vijftig en zestig heel wat ‘schoffies’ discipline en gevoel voor verantwoordelijkheid en samenwerking heeft bijgebracht. Die ‘schoffies’ zijn nu oppassende burgers, grotendeels.

  Maar als de PvdA al meteen komt met de eis dat er een Verklaring van geen Bezwaar wordt afgegeven voor zo’n schoffie verplicht in dienst kan, zie ik het hele plan nu al sneuvelen. Want zo’n joch komt natuurlijk eerst in aanraking met Justitie voor hem die maatregel wordt opgelegd…

  • Kopje thee

   Inderdaad, dit is iets waar al decennia om wordt geroepen: herinvoering van de dienstplicht om hangjongeren en vroegtijdig schoolverlaters wat verantwoordelijkheidsgevoel, discipline en sociaal functioneren bij te brengen. Maar links Nederland schiet meteen in ‘n stuip bij deze woorden en laat het liever allemaal versloffen tot die jongens een andere structuur gaan opzoeken om ‘n plaatsje in te verwerven: de internationale jihad.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Bart Matthesius

  Ik geloof hier niet in. Het is bekend dat ex-militairen een risico lopen in een gat te vallen. Wat als je ex-crimineel ex-militair bent?

 4. De Staatsburger

  Zeer, zeer slecht plan. We moeten niet willen dat VN-missies door criminelen worden uitgevoerd. Daar zijn juist moreel sterke mannen voor nodig.

Reacties niet toegestaan