De meerderheid van Nederlanders is voor legale hasj en wiet

De meeste Nederlanders vinden dat Nederland zowel de productie, verkoop en consumptie van marihuana volledig moet legaliseren. Minister Opstelten houdt dat tegen, maar hij komt steeds meer alleen te staan.
Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 65 procent van de ondervraagden van mening is dat Nederland het voorbeeld van Uruguay moet volgen. Daar wordt de productie, verkoop en consumptie van wiet niet langer verboden. De peiling die De Hond zondag publiceerde wijst ook uit dat bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) wel eens marihuana heeft gebruikt. Een kwart deed dat maar een keer. Van de wietgebruikers is driekwart voor legalisatie, maar ook onder mensen die nog nooit iets gerookt hebben is een meerderheid voor (54 procent).

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Maar onder welke voorwaarden is men voor legalisering? Persoonlijk zou ik er ook wel voor kunnen zijn maar dan onder dezelfde condities als alcohol (consumptie èn productie). Maar hoe voorkomen we dat we met alle Europese landen (nog meer) ruzie krijgen omdat Nederland een grote legale wietplantage wordt waar vanuit heel Europa illegaal bedient wordt door criminelen? Wat dat betreft is het interessant om de zien hoe dat in Uruguay gaat lopen waar ze wiet helemaal hebben gelegaliseerd maar onder vrij strikte voorwaarden.

Reacties niet toegestaan