Khadija Arib (PvdA) houdt van Marokko

Politiek
zaterdag, 24 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Kamerlid Khadija Arib van de Partij van de Arbeid houdt van haar vaderland. Zozeer zelfs dat ze de koning van Marokko wel eens adviseert. Ze is lid van een adviescollege van de koning. Maar ze krijgt daarvoor ook wel iets terug. Een paar maanden geleden woonde ze een congres bij in Marracech van de Hoge Raad van Marokkanen in Het Buitenland. Op kosten van de koning. Zo bericht vandaag de Volkskrant. De vereniging Stem van Marokkaanse Democraten-Nederland bracht de handelingen van Arib aan het licht. Zij zeggen dat Arib de invloed van de Marokkaanse overheid bewust heeft verdoezeld.
De Hoge Raad van Marokkanen in Het Buitenland. heeft als afkorting CCME, net als de Churches Commission for Migrants in Europe, de instelling die tot voor kort op Aribs website genoemd werd als geldschieter. Vergissinkje. 'Een medewerker heeft verkeerd gegoogled,' verklaart Arib.
Het congres dat de van oorsprong Marokkaanse Arib op kosten van Marokko bezocht ging over vrouwen en migratie en had plaats in december 2009.
Arib staat op een (verkiesbare) 30e plaats op de kandidatenlijst.