Britse verkiezingen: nog 10 dagen

Vanaf vandaag een dagelijkse roundup van de Engelse verkiezingen. Het nieuws van de dag:
- Vanaf vandaag gaan de vrouwen van de kandidaten meer dan de bedoeling was op pad. Nu de strijd veel spannender is gebleken dan verwacht door de volkomen onverwachte opkomst van Nick Clegg, de leider van de liberaal democraten, worden alle wapens ingezet. Dus ook de dames.
- Volgens de jongste peilingen zullen de Conservatieven 35 procent van de stemmen halen, de Liberaal-democraten 31 procent en Labour 26 procent. Vermoedelijk heeft dat geen van de partijen een meerderheid
- Nick Clegg zou premier kunnen worden. Hij heeft gezegd dat hij alleen maar in zee zal gaan met Labour als Brown uit Downingstreet verdwijnt en hij daar zijn intrek kan nemen.
- De opkomst van de lib dems kan tot de wonderlijke uitkomst leiden dat de Conservatieven juist een absolute meerderheid halen. De winst van de Liberalen van Nick Clegg gaat ten koste van zowel de Conservatieven als Labour, maar toch kunnen de eerste er tenslotte de macht aan overhouden. Dankzij de opkomst van Clegg kunnen in een twintigtal districten waar Labour niet te kloppen leek de Conservatieven wellicht toch winnen en daardoor de macht krijgen
- De burgeroorlog binnen Labour over de vraag wie schuld draagt aan de nederlaag is begonnen. Met stip bovenaan: Gordon Brown.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Die Welt  The Daily Telegraph