Olieramp, Obama’s eigen Katrina?

De olieramp voor de kust van Louisiana die steeds meer het karakter krijgt van een catastrofe, werpt de vraag op of Het Witte Huis de gevaren tot nu toe wel adequaat heeft ingeschat en The Washington Times maakt alvast een vergelijking met de orkaan Katrina, u weet wel, de natuurramp in 2005 die goeddeels op het conto van president George W. Bush werd geschreven.
Het is inmiddels al 9 dagen geleden dat BP's Deepwater Horizon averij opliep en dat zo'n 5.000 barrels olie dagelijks in de Golf van Mexico verdwijnen. En net als met Katrina is er de roep om de federale overheid die voorop zou moeten gaan in het bestrijden van de ramp.
Tot op heden is nog geen hoofdrol voor het Witte Huis weggelegd. Donderdag (gisteren) was er pas op presidentieel niveau overleg met de minister van Binnenlandse Zaken en de Environmental Protection Agency om federale hulp in te zetten.
Inmiddels begrijpt Barack Obama de impact van de ramp als geen ander en zijn er 'daily briefings on the disaster.'
De publiciteitsafdeling van het Witte Huis werkt op volle kracht om te laten zien dat de situatie volkomen in de hand wordt gehouden. Ook heeft de overheid inmiddels in het plaatstje Robert, Louisiana, een 'commandocentrum' geopend. 
Je kunt natuurlijk zeggen: dit is een ramp waar de overheid totaal geen schuld aan heeft, maar zo werkt dat niet. Denk maar aan Katrina toe president Bush nagenoeg persoonlijk aansprakelijk werd gesteld voor de ramp en de gevolgen voor de inwoners van New Orleans. 

Bron(nen):   The Washington Times