De problemen van het leven van 1 man met vier vrouwen

 Wat is het verschil tussen een Fransman met een maîtresse en een moslim die er meer dan één vrouw op na houdt? Maakt niet uit. Toch?
De 35-jarige Liès Hebbadj had maandag  succes met deze vergelijking, rond de ophef die was ontstaan rond zijn persoon, een moslim van Algerijnse origine die leeft in drie huizen met vier  gesluierde vrouwen en twaalf kinderen. De vraag of hij zich volgens de wet schuldig maakt aan polygamie en uitkeringsfraude, werd direct een nationale kwestie, schrijft Trouw, die de zaak heeft onderzocht.

Inmiddels is Hebbadj, mede-eigenaar van een slagerij/kruidenierszaak in het Bretonse Nantes, het lachen wel vergaan.
Dat komt in de eerste plaats door de onthulling over de vader van zijn echtgenote Anne. Anne was de vrouw die vorige week vrijdag een persconferentie gaf waar zij de Franse autoriteiten van discriminatie beschuldigde, omdat zij was bekeurd voor autorijden met haar gezichtssluier. Zijn schoonvader, zo bleek, heeft bij de politie geklaagd dat Hebbadj het contact met zijn kleinkinderen en dochter onmogelijk maakt.

Nog ernstiger waren de beschuldigingen van een vrouw die door Hebbadj is verstoten. Deze Nina G. begon een weblog om ’mijn zusters’ te waarschuwen voor haar ex. Hebbadj is volgens G., die nu in Doebai woont, een gewelddadige fraudeur die het geloof misbruikt om zijn ’eigen doelen te bereiken’. G. zou ’fysiek en mentaal’ zijn mishandeld en uiteindelijk ’verkocht’ zijn door Hebbadj aan een andere man.

Bron(nen):   Trouw