Geert Wilders krijg (weer) het relletje dat hij wil

Geert Wilders heeft een sticker laten maken en biedt die aan ieder die dat wil. Op de sticker staat de helft van zijn ideologie in een zin: Op de sticker staat : "De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif". (de tweede helft van zijn gedachtenwereld luidt: Nederland uit de EU). Wilders heeft de sticker op de deur geplakt van zijn werkkamer in de Tweede Kamer. Dat mag niet. En dus wordt de sticker door de Tweede Kamer weggehaald. De Politicus van het Jaar heeft aangekondigd dan weer een nieuw exemplaar op de deur te plakken

51 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  ‘t is een vrij land, en WIK helpt met het groter maken van het relletje.
  een damesonderbroek met de tekst “eat me” vind ik aanstootgevender…. maar daar komt geen artikel over, terwijl er meer van zijn dan van die sticker…..

 2. Leo

  Mijn schoonmoeder:
  Gedurende haar hele leven, in een kleine gemeenschap in Limburg, heeft ze geen boek gelezen. Goed, misschien wel een kookboek. Ze heeft nooit enige moeite gedaan om zichzelf te ontwikkelen. Jammer genoeg blijkt ze niet in staat om een krant te lezen. Ze spreekt geen enkele vreemde taal en heeft het eigenlijk niet zo op buitenlanders. Uiteraard de paus en de hele kliek eromheen uitgezonderd.

  Sinds enige tijd is ze zich plotseling politiek bewust gaan gedragen. Ze zegt dat Geert Wilders verstandige dingen zegt.

  En hier schuilt dus het gevaar, en niet in de islam volgens mij is daar niet zoveel mis mee. Afgezien van wat fanatici die dezelfde achtergrond hebben als mijn schoonmoeder.

  • martijnhoekstra

   Ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb ze ook altijd verdacht gevonden, met hun gekke taaltje, die Limburgers.

   (in antwoord op Leo)
  • henkwiersma

   Dus jij hebt een hekel aan je schoonmoeder? (sarcasme)

   (in antwoord op Leo)
  • Karel Kritisch

   Het nadeel van de democratie zoals we die kennen. Dat elke onnozele ook stemrecht heeft. Het wordt nog eens de ondergang van ons land. Maar dan een echte ondergang waarbij deze crisis kinderspel is.

   (in antwoord op Leo)
 3. De Staatsburger

  Je kunt zeggen wat je wil over de Heer Wilders maar wat de islam betreft heeft de geblondeerde politicus van het jaar natuurlijk groot gelijk.

  • martijnhoekstra

   Wist ik niet. Kan je dat toelichten?

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Effen copypasten van CNN:

    Former rebels in the Central African Republic killed almost 1,000 in a two-day rampage earlier this month, Amnesty International said, as together with Human Rights Watch it warned of a surge in sectarian violence.

    War crimes and crimes against humanity are being committed in the country, Amnesty International said.

    “Crimes that have been committed include extrajudicial executions, mutilation of bodies, intentional destruction of religious buildings such as mosques, and the forced displacement of massive numbers of people,” said Christian Mukosa, Amnesty International’s Central Africa expert.

    The country has seen violence and chaos since the Muslim-backed Seleka militia and other rebel groups from the marginalized northeast seized the capital Bangui in March. President Francios Bozize fled to Cameroon, and Michel Djotodia, who had been one of the Seleka leaders, made himself President.

    (in antwoord op martijnhoekstra)
    • Peter Maassen

     Kunt u dan uitleggen hoe u de stap maakt om tot “de” Islam te komen. Vele slachtoffers van dat soort extremisten zijn Moslim. Het is het veralgemeniseren waar Wilders keer op keer in vervalt maar feiten geeft hij niet, u tuint er zo weer in.

     (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      De meeste slachtoffers van de islam zijn zelf moslims. Deze ideologie van onverdraagzaamheid en onderdrukking leidt vrijwel dagelijks tot moordpartijen op weerloze burgers.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Peter Maassen

      Onzin, de “ideologie” van onverdraagzaamheid is de ideologie van een relatief kleine groep. De Islam is niet slecht, net zo min als dat het Christendom slecht is. Extremisme moet worden bestreden. De gewone Moslim die zijn geloof belijdt op basis van liefde en broederschap wordt keer op keer weggezet door Wilders.

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Dat weten ze dan goed te verbergen.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • martijnhoekstra

      Je noemt ze net zelf weerloze burgers. Of bedoelde je eigenlijk weerloze onverdraagzame onderdrukkers?

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Als ze ongewapend zijn: weerloze slachtoffers
      Als ze met kalasjnikovs op andersdenkenden schieten: onverdraagzame onderdrukkers

      (in antwoord op martijnhoekstra)
     • martijnhoekstra

      De (moslim) slachtoffers. Ik kopieer je eigen bericht nog even:

      De meeste slachtoffers van de islam zijn zelf moslims. Deze ideologie van onverdraagzaamheid en onderdrukking leidt vrijwel dagelijks tot moordpartijen op weerloze burgers.

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      De moslims zijn in feite slachtoffers van hun eigen geloof. Een ideologie die aanspoort tot het onderdrukken van andersdenkenden met geweld zal zich uiteindelijk tegen zichzelf keren. Dat is precies wat er nu gebeurt in het Midden-Oosten.

      (in antwoord op martijnhoekstra)
     • Peter Maassen

      De islam doodt niet, mensen doden. Door een dialoog (wederkerigheid) aan te gaan bereik je altijd meer dan door mensen op te geven zoals Wilders doet. De vreedzame Moslim heeft geen wapen maar wordt wel slachtoffer en wordt vervolgens door haatzaaiende Geert en zijn “verlichte” volgelingen als schuldige aan zijn eigen lijden gezien.

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • Janfrans Zuidema

      “De islam doodt niet, mensen doden”
      “Vuurwapens doden niet, mensen doden.”

      “Door een dialoog (wederkerigheid) aan te gaan bereik je altijd meer dan door mensen op te geven zoals Wilders doet.”

      Goed, ik begin bij deze de dialoog; “Waarom beschouwen Moslims Mohammed als een goed voorbeeld voor de mensheid als hij stal, slaven hield en religieuze artefacten van anderen kapot maakte. Zijn dat voorbeeldige gedragingen? En waarom is de sticker actie van Wilders dan niet een voorbeeldige gedraging?”

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Peter Maassen

      Er zijn tientallen miljoenen Moslims, die net als Christenen in staat zijn het “heilige” schrift te bezien in de juiste context. Extremistische visies zijn ook uit de bijbel te halen, lees de veroordelingen over homofilie.
      Waar het mij om gaat is dat men niet uit een vorm van populistische gemakzucht alle Moslims op 1 hoop veegt en dat is wat Wilders doet. Mag ik u aan de beeldenstorm herinneren? Of de vernietiging vande gouden Os bij de 10 geboden.

      (in antwoord op Janfrans Zuidema)
     • Janfrans Zuidema

      “Waar het mij om gaat is dat men niet uit een vorm van populistische
      gemakzucht alle Moslims op 1 hoop veegt en dat is wat Wilders doet.”

      Wilders plaatst zichzelf rechtstreeks ten opzichte van Profeet Mo. De aanhangers van elke religie zijn niets meer dan domme schapen, anders zouden ze zichzelf als Profeten (vrije titel net als journalist en binnenhuis-architect) beschouwen.

      “Mag ik u aan de beeldenstorm herinneren? Of de vernietiging vande gouden Os bij de 10 geboden.”

      Ik ben een Animist. Een Idool is één manier om met de ware Animistische Ene te communiceren. Ik maak geen onderscheid tussen de wandaden van de Abrahamistische religies ten opzichte van de ene Animistische God. Ik vind het daarom walgelijk dat mijn regering dit wel doet. Wat een stelletje enge haters!

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • RhodBerth

      “Er zijn tientallen miljoenen Moslims, die net als Christenen in staat zijn het “heilige” schrift te bezien in de juiste context.”

      Onzin. Moslims lezen de Koran helemaal niet zoals christenen de Bijbel lezen. Er is geen sprake van contextueel lezen van de Koran, er is geen sprake van interpretatie. De stijl van de Koran (directe rede) is een totaal andere dan de (veelheid van stijlen van de) Bijbel.

      De Bijbel is voor christenen een door mensen geschreven boek (en feilbaar), de Koran is voor moslims de onfeilbare aardse manifestatie van Allah.

      Er zijn amper theologische discussies binnen de Islam, en zeker niet op het niveau zoals die binnen het christendom zijn. Elke vorm van redactie kritiek, schriftkritiek, stijlkritiek, textkritiek, etc. die de christelijke theologie zo kenmerkt, is afwezig in de Islam. Als er discussies zijn dan gaan die over vertalingen.

      De praxis voor moslims is te leven zoals Mohammed, de praxis voor christenen is te leven zoals Jezus. Mohammed was een legerleider en een politiek leider, allemaal vanuit zijn religieus leiderschap gedreven. Hij voerde oorlog, doodde, en leidde de staat. Jezus was expliciet geen politiek leider, verzette zich expliciet tegen elke vorm van geweld om zijn doelen te bereiken, en zijn leiderschap was dienen, voeten wassen, en sterven voor de mensen.

      Dat typeert het verschil tussen het christendom en de islam, zoals er het verschil is tussen Jezus en Mohammed.

      Denken dat je de Islam kunt lezen als het christendom, dat de Islam net zo pluriform is als het christendom, is een zeer grote fout, meestal gebaseerd op wishful thinking.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Jorden

      Op mensen afgeven? op wie dan?

      (in antwoord op Janfrans Zuidema)
     • De Staatsburger

      De islam is een oorlogsgodsdienst, de ideologie van Mohammed is er op gericht om andersdenkenden met geweld te onderwerpen. Moslims en Christenen hebben dan ook een compleet ander idee van het concept vrede. Moslims zelf beweren dat “islam” vrede betekent, taalkundigen echter dat het onderwerping betekent.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Peter Maassen

      Ik denk eerder dat je niet zo goed bent in kijken……

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Je moet anders voor de grap eens lezen hoe momenteel de toestand in het Midden Oosten is.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Karel Kritisch

      Begrijp je de toestand in het Midden-Oosten zelf ook?

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Beter dan jij waarschijnlijk, Karel.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik betwijfel dat ten zeerste.

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Dat mag.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Janfrans Zuidema

      “De Islam is niet slecht, net zo min als dat het Christendom slecht is.”

      Ik ben bang dat u in veralgemeniseren vervalt. Als een Animist kan ik U verzekeren dat de Abrahamistische religies (Jodendom, Chrestendom, Islam) het aantoonbaar slecht voor hebben met Animisten. Lees hun heilige boeken en de geschiedenis boeken er maar op na.

      (in antwoord op Peter Maassen)
     • Karel Kritisch

      99% heeft nog nooit van een animist gehoord, laat staan dat ze het er slecht mee voor hebben. De geschiedenis is niet echt representatief voor de geloofsbeleving heden ten dage.

      (in antwoord op Janfrans Zuidema)
     • Janfrans Zuidema

      “99% heeft nog nooit van een Animist gehoord,”

      De Bijbel en de Koran verwijzen voortdurend naar Animistische volkeren. De oorspronkelijke inwoners van Mekka en Kanaän waren bijvoorbeeld Animisten. Als 99% nog nooit van Animisten heeft gehoord, dan hebben ze blijkbaar deze zogenaamd heilige boeken nooit gelezen. Is dat uw bewering?

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Gaat u eens bij de uitgang van een kerk of moskee staan en vraagt u het eens aan de bezoekers. Men zal u vragend aankijken. Bij het woord ‘heiden’, ‘kafir’ en ‘ongelovige’ gaan de lichten wel branden natuurlijk maar dat dekt Animisme weer niet helemaal. Maar goed neemt u van mij aan dat men zich niet druk maakt over uw geloof. Ook al staan er in die boeken kwalijke dingen over. Men ziet dat nu vooral in perspectief van de tijd (uitzonderingen daargelaten)

      (in antwoord op Janfrans Zuidema)
    • martijnhoekstra

     Ah, klopt. Het gaat zo snel ook allemaal. Ik zat nog met

     Residents in Central African Republic’s capital, Bangui, say the French military deployed into neighborhoods to flush out a Christian militia that had infiltrated the area at dawn.

     Oscar Badou, who lives in the Fou neighborhood, said Tuesday the militia encircled the area at about 4 a.m., erecting barriers in order to prevent cars from circulating. The Christian militia, known as anti-Balaka, was behind an attack on the capital earlier this month which set off a wave of violence that killed at least 500 people.

     Badou says the militiamen tried to prevent people from going to work, to press the country’s Muslim president to step down. He said the militia fled into the hills after a French helicopter flew overhead and French troops in armored personnel carriers began patrolling Fou’s streets.

     in mijn hoofd

     (in antwoord op De Staatsburger)
   • Prikker

    Alsjeblieft, moedig ‘m nou niet aan…. zucht…

    (in antwoord op martijnhoekstra)
  • Karel Kritisch

   De Islam wat is dat meneer Staatsburger? De heer Wilders heeft allicht gelijk waar het islamisten betreft, de gewelddadige radicalen. Maar ‘de islam’ bestaat niet als een ondeelbaar geloof. Er zijn veel stromingen en uiteindelijk allemaal mensen met een eigen interpretatie. Er is veel mis in de islamitische wereld maar om ‘de islam’ als een ondeelbaar monster voor te stellen is een onjuist beeld. Een wat kleinstaatburgelijke opvatting.

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • RhodBerth

    Uiteraard is de Islam niet ‘een ondeelbaar geloof’ en komt ze in facetten. En zeker kunnen we niet alle groepringen binnen de Islam op 1 hoop vegen.

    Maar dat neemt niet weg dat de grote gemene deler binnen de Islam blijft dat de Shariah (in welke vorm dan ook) leidend zou moeten zijn (boven de democratische wetten), dat staat en Islam verenigd zouden moeten zijn, en dat deze waarheid desnoods met geweld zou moeten worden afgedwongen.

    Uit enquetes blijkt telkens weer dat het merendeel van de in het westen levende moslims sympathie heeft voor / het eens is met die moslims die geweld gebruiken. Dat de overgrote meerderheid van de in het westen wonende moslims dat geweld praktisch niet uitvoert doet daar niks aan af. (al is dat wel erg mooi).

    De Islam afdoen als een religie waar slechts een klein deel anti-westers of anti-democratisch is doet de werkelijkheid m.i. geweld aan, en is meer een voorbeeld van de wens is de vader der gedachte. De Islam is ook veel homogener dan bv. het christendom.

    Uiteraard neemt dat niet weg dat ik vind dat moslims dezelfde rechten moeten hebben als niet moslims, en dat moslims het recht hebben om een mening te hebben die anti-westers en anti-democratisch is.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Uit welke enquêtes blijkt dat? Ik heb ernstige twijfels bij zulke uitkomsten. Ik ken veel moslims maar die zijn blijkbaar allemaal gematigd en verwesterd. Ik ken de sentimenten in het Midden-Oosten inderdaad. Er is ook nogal wat gebeurd daar de laatste 15 jaar. De politiek van het Westen heeft zeker een grote bijdrage geleverd. Dat ze het Westen haten komt echt niet uit religieus oogpunt. Maar ik ben het met je eens dat er inderdaad een spanningsveld is tussen de Sharia en de universele rechten van de mens. De rechten van de mens moeten ten aller tijden verdedigd worden.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      De rechten van de mens moeten inderdaad altijd worden verdedigd. De rechten van moslims dus ook. Laat ik dat vooropstellen. (Daarom heb ik ook zoveel moeite met Wilders!)

      Ik kan nu geen enquêtes aanhalen, en heb ook de tijd niet om ze op te zoeken, dus daar sta ik zwak.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      “De rechten van de mens moeten inderdaad altijd worden verdedigd. De
      rechten van moslims dus ook. Laat ik dat vooropstellen. (Daarom heb ik
      ook zoveel moeite met Wilders!)” Sluit ik me volkomen bij aan.

      (in antwoord op RhodBerth)
   • Jorden

    Wilders maakt duidelijk onderscheid tussen de islam en de moslims. Dat zouden meer mensen moeten doen. Als ik jouw redenering doortrek dan mag je ook niks over nazisme zeggen omdat er verschillende opvattingen over bestaan en er ook veel vriendelijke nazi’s bestonden. Het gaat om het resultaat en dat is overal rampzalig. Islam is ruzie en gedonder, iets dat we in Nederland kunnen missen als kiespijn.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Je mag er altijd wat over zeggen ten eerste en van vinden. Het nazisme is een zieke ideologie welke zeker in sommige opzichten zeker overeenkomsten heeft met radicaal gewelddadig islamisme. Maar voor de rest vind ik nazisme toch echt wel wat anders dan de islam. Wat ik probeer uit te leggen is dat deze religie niet als zwart-wit kan worden gezien. Zo heb je binnen het christendom ook dag en nacht verschil tussen vrijzinnig en orthodox. Dit verschil is net zo groot als een gelovige en atheïst. Het is dus onzinnig om over de islam te spreken als je enkel de radicalen bedoelt. Ik ontken echt niet dat er in deze religie geen grote problemen zijn. Dat kunnen we dagelijks op TV zien. Deze conflicten hebben niet alleen een religieus karakter maar zijn ook sociaal-economisch, etnisch etc

     (in antwoord op Jorden)
     • RhodBerth

      Karel: de Islam kan niet vergeleken worden met het christendom, qua religie. Veel theologen maken die voor de hand liggende gedachtestap, en kijken naar de Islam zoals ze naar het christendom kijken. Maar de Islam is een heel andere religie.

      Zie mijn andere post in dit onderwerp.

      De Islam is lang niet zo pluriform als het christendom. En enkel bij wat marginale groepjes is er sprake van vormen van Koran kritiek. En dan vooral nog redactiekritisch en vertalingen. Zeker geen ‘schriftkritiek’ maar ook geen tekstkritiek.

      De Islam is geen christendom, maar dan van een ander merk, zoals je pindakaas hebt van Albert Heijn en van Calve.

      Het verschil tussen de radicale en de gematigden in de Islam, is dat de eerste groep het uitvoert, terwijl de 2e groep er alleen maar mee sympathiseert / er groot begrip voor heeft. Of in het beste geval de methoden (bommen, terreur, moorden) niet goedkeuren, maar de doelen (Islam dominant wel als wetgevende macht) wel.

      De pluriformiteit bij christenen is dat sommigen Jezus als een verhaal zien, anderen als een groot profeet en weer anderen hem als god zelf zien. Dat sommigen vrouwen anders behandelen als mannen uit principe, en anderen uit principe mannen en vrouwen volledig gelijk vinden. etc.

      Dat soort discussies bestaan amper binnen de Islam. De Koran is er niet om geinterperteerd te worden, die moet worden gevolgd. Het zijn geen verhalen zonder context, het is directe reden. De stijlvorm kan ook veel eenvoudiger ‘gevolgd’ worden en behoeft ook niet echt interpretatie. (voor de moslims).

      Moslims gaan niet met de Islam om zoals christenen met het Christendom omgaan.

      De manier waarop christenen denken, vanuit het individu, ligt veel dichter bij agnosten en atheïsten. Moslims denken vanuit het collectief. Islam is ook niet iets persoonlijks, het is iets dat van bovenaf van staatswege opgelegd moet worden.

      Daarom was Mohammed ook spiritueel/politiek en militair leider. Islam moet van bovenaf opgelegd worden.

      Jezus was enkel spiritueel leider, als je niet naar hem luistert dan moet de ‘spreker’ ‘het stof van zijn voeten schudden en verdergaan’.

      In de Islam is het ‘achtervolg hen tot ze zich overgeven’.
      De Islam heeft een heel ander karakter dan het christendom, en kan eigenlijk niet vergeleken worden.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Uiteraard is het karakter van de islam heel anders dan van het christendom. Dat is ook een probleem. Maar er is wel degelijk een verschil tussen de leerscholen en geloofsbeleving. Kijkt u eens naar het verschil van Saudi-Arabië en Indonesië bijvoorbeeld, of Turkije en Afghanistan. Er is momenteel weer een religieuze opleving gaande in die wereld. Het is ook helemaal niet verkeerd dat er kritiek op de islam is. De toon en het wegzetten van mensen bevalt me alleen helemaal niet. Verder kan ik me wel aardig vinden in je betoog.

      (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Helemaal met je eens dat er verschillen zijn, maar die zijn niet zo groot als sommigen claimen/hopen. Of iig is de relevantie meestal niet op die onderwerpen waar het debat over gaat, namelijk de ruimte voor de democratisch rechtstaat met individuele vrijheden.

      Helemaal met je eens waar het gaat over de toon en het wegzetten van moslims/mensen.

      Daarom heb ik ook een hekel aan Wilders. ik zou zo graag dat inhoudelijke Islam debat hebben zonder dat we de moslims als 2e rangs mensen behandelen en wegzetten als zakken vuil.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
   • De Staatsburger

    Van de vele stromingen in de islam is zeker 95% gewelddadig en fascistoïde, mijnheer Kareltje Kritisch. Men name hun opvattingen over de Joden, de vrijheid van meningsuiting, mensenrechten, vrouwen, homoseksuelen, kapitalisme, maatschappelijke gelijkschakeling en de fascinatie voor zuiverheidsdenken kan men één op één naar het nationaal-socialisme vertalen. Het behoeft dan ook geen verbazing te wekken dat Nazi’s en moslims het goed konden. Zozeer zelfs dat Himmler de SS openstelde voor moslims en de grootmufti van Jeruzalem actief strijders wierf voor het Derde Rijk. Minder gewelddadige stromingen in de Islam, zoals de Alewieten worden door andere moslims vervolgd en meer gehaat dan Joden en Westerlingen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. Janfrans Zuidema

  “De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif” is in feite een religieuze uitspraak. Gezien de scheiding tussen kerk en staat is dit niet iets waar de regering zich mee dient te bemoeien. Ik vind het daarom vreemd en onverstandig dat de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid een standpunt hierover uitdragen. Meer dan 75 procent van de wereldbevolking is niet-Moslim en zal daarom (mogelijk) de mening dat Islam een leugen is onderschrijven. Waarom zou je al deze mensen van Nederland willen vervreemden als je gewoon neutraal kan blijven?

 5. Lex

  Hij was nog vergeten te vermelden het woord pedofiel. Het is bekent dat Mohammed met zeer jonge meisjes naar bed ging anno 2013 heet dat pedofilie.

Reacties niet toegestaan