Heeft Rutte iets tegen vrouwen?

Premier Mark Rutte is door de vrouwelijke bewindslieden in zijn kabinet aangesproken op de manier waarop hij vrouwen behandelt in de ministerraad. Reden was dat Rutte vrouwelijke bewindslieden tijdens de vergaderingen vaak niet liet uitspreken en minder serieus leek te nemen. Dat meldt RTL.

Gisteren had minister van Defensie Bijleveld het er over in Op1. Zij zegt dat de VVD-leider vrouwen vaker onderbreekt in de ministerraad en blijkbaar minder serieus neemt.

Bewindslieden die niet met naam genoemd willen worden, zeggen ook tegen RTL Nieuws dat het opvallend is dat Rutte vrouwelijke ministers minder lang aan het woord laat. Daarnaast zou Rutte geen geduld hebben als vrouwen een onderonsje hebben tijdens een vergadering, 'dan krijg je een opmerking'. Bij mannelijke collega's maakte Rutte daar geen probleem van, viel de dames op.

Ook NRC Handelsblad schreef over de frictie daar over tussen Rutte en staatssecretaris Mona Keijzer (CDA). Volgens de krant waren Rutte en Keijzer het zelfs een keer gaan uitpraten bij een etentje.