Anouchka van Miltenburg : ik stap niet op

„Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.” Dat zei Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting van Patrick Lodiers. In het interview reageerde zij voor het eerst op alle commotie rondom haar voorzitterschap.
Van Miltenburg raakte in december in opspraak nadat fractievoorzitters in de Volkskrant anoniem hevige kritiek op haar uitten. Zo noemde een van hen haar totaal ongeschikt voor haar functie. Ondanks de kritische noten bleef de Tweede Kamer haar steunen. De voorzitter ziet zich dan ook niet genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien. Al voordat de Volkskrant in december op de mat lag, had Van Miltenburg het artikel gelezen. Op de vraag of ze was geëmotioneerd door de aantijgingen antwoordde ze: „Ja, als je staat te vloeken, ben je niet niet geëmotioneerd. Ik ben geen robot natuurlijk”. Toch vindt ze dat de „rauwe omgangsvormen” horen bij de landelijke politiek. „Daar ben ik in gehard. Ik ben al 11 jaar Kamerlid.” Desondanks had Van Miltenburg liever gehad dat de fractievoorzitters naar haar persoonlijk waren toegekomen. „Ik kan weinig met mensen die in de krant anoniem dingen zeggen. Dat is niet heel tastbaar. Ik kan iets als iemand m'n arm pakt en zegt 'hoe jij dit doet, vind ik slecht'.” Over Van Miltenburgs voorzitterschap bestaat al langer kritiek. Dit voorjaar verliet ze geëmotioneerd de Kamer nadat CDA-leider Sybrand Buma haar van partijdigheid had beschuldigd. Later ontstond ophef toen ze gehoor leek te willen geven aan de wens van de PVV de koran van haar tafel in de Kamer te halen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Langere haren staat haar goed, ze begint milf-trekjes te krijgen. Met deze bril ga je dan kijken, want voor de rest valt er weinig te vertellen over de Tweede Kamer.

 2. De Staatsburger

  Niet dat ik haar goed vind, maar na die laffe, linkse dolkstoot van de Volkskrant mag ze van mij haar termijn uitdienen.

  • Apekool

   Dus omdat anderen laf zijn mag een minkukel blijven zitten? Totaal gebrek aan zelfreflectie bij deze dame, ze is niet geschikt. Kan gebeuren en op zichzelf niet zo’n drama als je het onderkent, maar ze snapt het werkelijk niet en dat is wel kwalijk.
   Het is geen vrijwilligerswerk om elfenbankjes op omgevallen bomen te beschermen, het gaat hier om het landsbestuur!

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • Dead Silence

    Welk landsbestuur? Wie daar in de Tweede Kamer snapt het wel? Het zijn allemaal minkunkels, dus what’s the difference?

    (in antwoord op Apekool)
    • De Staatsburger

     De Kamer bestuurt het land niet, dat doet de regering. De Kamer op haar beurt controleert de regering.
     *zucht*

     (in antwoord op Dead Silence)
   • De Staatsburger

    Duizend maal liever een onafhankelijke Kamervoorzitter zonder zelfreflectie dan een politiek-correcte marionet van de Azijnbode. Het niveau van Van Miltenburg mag dan wel niet zo hoog zijn, het is vele malen hoger dan het ethisch niveau van de Volkskrant. Daarbij kiest de Kamer haar voorzitter en niet de Volkskrant of het volk.

    (in antwoord op Apekool)

Reacties niet toegestaan