Big bang voor Franse voetbal

De voetbalcaravaan trekt verder, maar in Frankrijk zijn nog niet alle stofwolken neergedaald na het WK-debacle. Gisteravond beweerde Rama Yade (foto), staatssecetaris voor Sportzaken (de minister voor Sportzaken was eerder deze week al door president Sarkozy naar Zuid-Afrika afgevaardigd om de Franse eer te redden) dat er wat haar betreft een big bang mag plaatsvinden in het nationale voetbalteam. Met andere woorden: moge de hele boel uit elkaar knallen. Met nieuwe spelers, nieuwe bestuurders, nieuwe ambities, et cetera.
Denk niet dat de president zelve op de achtergrond blijft bij dit soort belangrijke kwestes. Sarkozy vroeg zijn regering erop toe te zien dat de huidige spelers geen enkel financieel voordeel krijgen van deelname aan dit WK. De graaiende miljonairs zullen voor een keer met lege handen naar huis moeten en de premiepot met 5 miljoen euro blijft onaangeroerd.
Premier Fillon kon in dit strijdgewoel uiteraard niet achterblijven. Zijn duit in het zakje: laat iedereen die hier iets mee te maken had, zijn consequenties uit het debacle trekken! Juist... 
Vanochtend wordt de voetballer Thierry Henry - de man dankzij wiens handsbal (tegen Ierland) Frankrijk zich voor dit WK wist te plaatsten - op het Elysée verwacht voor overleg met de president. 
U ziet: qua publiciteit marcheert alles uitstekend. Nu de rest nog.

Bron(nen):   Libération