Was Eurogroep-voorzitter Juncker een drankorgel?

Jeroen Dijsselbloem zei het eerder deze week bijna en passant. Zijn voorganger, de Luxemburgse ex-premier Juncker zou bij vergaderingen van de Eurogroep wel erg veel hebben gedronken. 'Jean-Claude Juncker was een verstokt roker - en drinker overigens', verklapte Dijsselbloem. Dijsselbloem nam in januari 2013 het roer over van Juncker, die sinds 2005 de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone leidde. Gevraagd of het klopt dat hij zijn collega's verboden heeft om nog langer te roken en te drinken aan de vergadertafel, antwoordde Dijsselbloem dat hij dat niet heeft moeten doen omdat 'dat al zo was'. 'Alleen de vorige voorzitter trok zich daar zelf niets van aan', voegde hij eraan toe. 'Met zijn vertrek is de sfeer een stuk calvinistischer geworden', zei hij op de televisie. In de Belgische en Luxemburgse pers werd gezegd dat Dijsselbloem Juncker wegzette als drankorgel. Het was bekend dat de twee mannen geen vrienden waren. Juncker heeft overigens een verklaring uitgegeven dat hij géén alcoholprobleem heeft.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  De foto laat al genoeg zien.
  Zijn zonnebank gebruik kan niet de efecten van jaren drinken verbloemen.
  Dat “mooie” gebit is een school voorbeeld van een wijndrinker.

  Anyway , weer een gladde actie van Jeroentje.
  Mooie onder de gordel ala Freek de Jonge,nog even natrappen op het zwaktepunt van je tegenstander teneinde je eigen persoon beter op de kaart te zetten.

  • Templein

   Het zou me niet verbazen als Dijsselbloem daar een bedoeling mee had.
   Verder weten we nog niets. Dit is weer zo’n non-discussie. Veel Fransen en Italianen en misschien ook wel Luxemburgers drinken al tussen de middag. Is Juncker dan uitzonderlijk of gaat het om culturele verschillen die we graag willen weten in Europa, maar dan over belangrijke zaken?
   Een goede journalist had Dijsselbloem dienen te vragen hoe de verhoudingen zijn tussen de zuidelijke en de noordelijke landen, over wisselkoersen of niet, over culturele afstand en nabijheid, enz.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Wat voor bedoeling heeft een politicus als hij zo een dergelijke zet doet?

    1;Het belang van zijn opdrachtgevers/netwerkvrienden (Niet te verwarren met de kiezers).
    2;Puur eigenbelang.

    (in antwoord op Templein)
 2. André Somers

  Geen drankprobleem: hij heeft nog genoeg! 🙂

 3. Paulraw

  ”In de Belgische en Luxemburgse pers werd gezegd dat Dijsselbloem Juncker wegzette als drankoorlog”
  ??

  Volgens mij ook teveel drank op de redactie?

Reacties niet toegestaan