"We gaan alleen nog buitenlanders toelaten met een hoog IQ"

Twee vooraanstaande leden van Merkels CDU hebben een briljant idee geopperd: laten we buitenlanders een IQ-test afnemen voor we hen binnenlaten. En dan mogen de slimmeriken erin en de domoren blijven in hun eigen land. Het zijn niet zomaar twee leden, de een is lid van een landesparlement, de ander lid van het Europese parlement. Het voorstel dient dan ook serieus te worden genomen. 
In Duitsland is er al een inburgeringstest, dus de infrastructuur voor de IQ-test is al aanwezig. Volgens de twee CDU-politici zou Duitsalnd kunnen aansluiten bij een gewoonte die in Canada al bestaat: daar worden- volgens de CDU-ers - ook alleen buitenlanders toegelaten die boven gemiddeld slim zijn. De Canadese ambassadeur ontkent dat in de Neue Zürcher Zeitung overigens. Toch een interessant idee, waar we vast ook in Nederland nog van gaan horen. 
Welingelichte Kringen heeft een suggestie: voer de maatregel in maar maak creatieve uitzonderingen. Bijvoorbeeld: vrouwelijke vluchtelingen mogen het land in als ze jonger zijn dan 25 en een lekker kontje hebben. En joden mogen ook naar binnen als ze dom zijn, op voorwaarde dat ze mooi viool spelen.

Bron(nen):   Neue Zürcher Zeitung  Focus