Omtzigt reageert voor het eerst op commotie: ‘Functie Kamerlid dus’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft op Twitter gereageerd op alle ophef van de laatste week. Hij laat weten natuurlijk gewoon in de Tweede Kamer terug te keren. "Functie Kamerlid dus," grapt hij. Het woord 'elders' is doorgestreept.

Daarmee maakt hij direct korte metten met de gelekte notitie van oud-verkenner Kajsa Ollongren waarin 'Pieter Omtzigt: functie elders' stond. De nummer 2 van het CDA laat verder weten bij de installatie van de nieuwe Kamer te zijn morgen. "Dat blijft een eer en een voorrecht," klinkt het. "Daarmee doe ik recht aan de 342.472 mensen die mij dit mandaat hebben toevertrouwd."

Ook bedankt Omtzigt iedereen voor de steun. "Dank voor de overweldigende steun die ik heb ervaren de afgelopen dagen. Kan niet ontkennen dat het soms zelfs iets ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer."

Tenslotte geeft 's lands populairste Kamerlid aan dat zijn herstel langer duurt dan verwacht. "Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen."