Wilders vangt bot: Sharon wordt niet herdacht in de Kamer

Ariël Sharon wordt dinsdag niet herdacht in de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders had daar om gevraagd, daarin gesteund door SGP en CU, maar Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft na overleg met fracties besloten geen herdenking te houden. Wel zal zij namens de Tweede Kamer een condoleancebrief sturen naar de Israëlische ambassadeur in Den Haag. De woordvoerder van Van Miltenburg heeft dat maandag gezegd tegen het ANP. Wilders, die maandag ook aanwezig was bij de herdenkingsplechtigheid voor Sharon in Jeruzalem, wilde dat de Kamer 'uit respect' bij het overlijden van de Israëlische oud-premier stil zou staan.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Wilders kwam met het argument dat Mandela ook herdacht werd in de kamer. Zegt wat over de man als je Mandela en Sharon dezelfde waardering toekent.

 2. Floris Maaskant

  Dit is nu precies het enige echt zwakke punt van Wilders… onbegrijpelijk dat hij daar niet door media en opposanten zwaar op aangepakt wordt.

  Ik denk dat menig Wilders-stemmer zijn wenkbrauwen optrekt bij dit soort pro-Israël berichten over Wilders… De gemiddelde Wilders-stemmer zit nu precies niet te wachten op welke inmenging van buitenlandse mogendheden dan ook, laat staan van een maffia-staat als Israël. Uit alles blijkt dat hij vierkant achter het land staat en het lijkt er bij tijd en wijle op dat hij zelfs financieel en inhoudelijke steun krijgt uit het land zelf en van Joden over de gehele wereld. De gemiddelde Wilders-stemmer zou liever zien dat hij maar vierkant achter één ding staat en dat is Nederland!

  Het zal wel weer vanuit een tweede wereldoorlog sentiment zijn dat hij hier niet keihard op aangepakt wordt; maar begrijpen doe ik het niet. Voor je het weet is de PVV een soort Nederlandse AIPAC met stemrecht. Daarnaast maakt het hem zwak… als er een partij komt, pro-Nederland, anti-Europa en met een pretty-face die goed uit zijn woorden komt, maar zonder buitenlandse inmenging veegt die Wilders zo van de kaart. Zeker als daar gecampaigned wordt dat Wilders eigenlijk een AIPAC is; dan lopen zijn kiezers zo over. Tot die tijd zullen ze bij hem blijven, want al het andere is voor hen nog beroerder.

 3. Karel Kritisch

  Ik snap de CU ook niet.. van de SGP had ik niet anders verwacht.

 4. Eric Bremer

  Balkenende legde een krans op het graf van Yasser Arafat….

  Hoeveel doden had die op z’n geweten?

  Wie van u protesteerde toen?

  Hoeveel collateral damage ontstond/ontstaat bij het beleid van resp. US presidenten in Vietnam, Irak, Afganistan, etc.

  Maar nu is het een Israëlische premier, die destijds voor zijn politieke verantwoordelijkheid voor het niet ingrijpen zijn portefeuille moest inleveren, en kritiek op de suggestie te herdenken, is niet van de lucht. Ik ben allerminst Wilders-fan, maar sommige reacties stinken wel heel erg.

  Overigens was Ariel Sharon ook degene die, zonder tegenprestatie, de Gaza-strook ontruimde en Israëlische kolonisten door het eigen leger liet verwijderen.
  Dit zou sommige criticasters aan het denken kunnen zetten over het Israëlische nederzettingenbeleid: in onderhandelingen heb je wisselgeld nodig en desnoods creëer je dat zelf.

 5. stan van houcke

  uit respect voor iemand die volgens israel zelf ‘persoonlijk verantwoordelijk’ was voor het vermoorden van tussen 2000 en 3000 ongewapende burgers in de vluchtelingenkampen sabra en shatila? wilders is een dwaas.

Reacties niet toegestaan