Gordon Brown geeft Britse economie flinke zet

In Groot-Brittannië wordt wel erg veel op Gordon Brown, de vorige premier, afgegeven. Er kan niet ergens een lege kas zijn of Brown krijgt de schuld. 
Vooral nieuwe rechtse ministers hebben er een handje van zijn naam te noemen als ze hun draconische bezuinigingen aankondigen. Brown is dan het excuus, want onder Labour zou er met geld zijn gesmeten. Lekker makkelijk.
Intussen draagt de weggestuurde Prime Minister vanuit Schotland wel degelijk zijn steentje bij aan de wederopbouw van het Verenigd Koninkrijk. 
Naar nu bekend is geworden kan Brown voor speeches worden geboekt tegen een vergoeding van 100.000 dollar. Een 'speaking agency' in Londen zoekt emplooi voor hem in het Midden-Oosten en in Azië. Moet zijn vrouw Sarah ook mee om de bijeenkomst iets extra's te geven, dan kan dat natuurlijk. Kost wel 20.000 dollar meer.
Brown heeft altijd te kennen gegeven dat hij meer was geinteresseerd in 'good works' dan in het verdienen van veel geld. Maar goed, soms komen die dingen samen. 
En intussen wordt ook de fiscus er beter van. Want onder premier Brown kregen grootverdieners flinke belastingverhogingen aan de broek.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  ë