Slaan de Groningers een slaatje uit de bevingen?

Wie in Groningen scheuren heeft in de muren van zijn huis kan naar de NAM. Die zorgt dan dat de scheuren weer keurig worden gemaakt. Tenslotte kan de eigenaar van het huis ook niet helpen dat de grond trilt als gevolg van de gaswinning. Maar Bram van Weele, emeritus hoogleraar funderingstechniek aan de TU Delft, meent dat er ook allerlei schade wordt vergoed die helemaal niks te maken hebben met de gaswinning of de aardbevingen. Hij betoogt in het Nederlands Dagblad dat huizen in Nederland nou eenmaal verzakken. In Groningen, maar ook in Amsterdam. En dat daar scheuren van in de muren kunnen komen. Zoals ook vorst kan leiden tot scheuren in de muren. In de rest van het land draaien eigenaren zelf op voor de scheuren in de muren. In Groningen betaalt de overheid. Van Weele: "Niet elke schade moet worden vergoed, want het overgrote deel ervan heeft een andere oorzaak, zoals blijkt uit overeenkomstige scheurvorming in woningen en gebouwen elders in Nederland."

Bron(nen):   Nederlands Dagblad (betaald)      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


  • marianne martens

   Minster Kamp zei in het Parool dat:” er in zijn regio? Overijssel nooit gedoe was”.Wat een niet ter zake doende, onder de gordel vergelijking.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 1. marianne martens

  tamelijk dom verhaal, het is niet te vergelijken met de andere gebieden hier wordt heel veel gas uit de bodem getrokken om ons ” dorpelingen” uit de Randstad hun huisjes te laten verwarmen. In IJmond zijn ook aardschokken ( gasvelden voor de kust ) geweest, de uitslag zou bekend behoren te zijn. Weet trouwens de uitslag al van de wetenschappers, net zoals bij Schiphol, net zoals bij slachtoffer-leed.Het is eerst “O” op het request en na 10 jaar een vergoeding waar je een ijsje van kan kopen voor je kleinkinderen..

 2. Hennie Norder

  ze zijn alleen maar bang dat ze die 88% al uitgegeven geld daar weer terug moeten betalen.Er is maar 1% naar de provincie groningen gegaan en die 88% naar het westen.

 3. Vitruvian

  Ach, sommige mensen willen graag ook even aandacht en meepraten over de heersende problematiek. Tuurlijk zitten er scheuren in muren, maar kom maar eens kijken naar de schrijnende gevallen en trek dan je scheur nog maar een keer open…

Reacties niet toegestaan