McCain-Campagne kocht voor $3000 ondergoed en andere wetenswaardigheden over Sarah

Een ijverige verslaggever van Vanity Fair (ouderwetse journalistiek is echt nog steeds heel nuttig) besteedde een paar maanden om de echte Sarah Palin te kunnen beschrijven. Het resultaat van zijn speurtocht staat integraal op Vanity Fair. Het is een prachtig stuk, dat we tekort doen door alleen de sappige details eruit te halen. Maar toch. Hier zijn er 5:
- Sarah kan gewelddadig boos worden. Haar man Todd weet daar alles van. Eens zagen inwoners van Wasila dat Todd en Sarah elkaar met conserven blikjes uit de voorraad kast bekogelden. Volgens het dorp (de Vanity Fair auteur bracht er een paar maanden door) stelt het huwelijk niet veel meer voor.
De McCain-campagne kocht die hele garderobe. Dat is bekend. Via een andere rekening werd ook het ondergoed van Palin gekocht. Ook belangrijk tenslotte bij televisiedebatten en ontmoetingen met de kiezer: 3000 dollar
Toen ze begon aan de campagne wist ze heel veel niet. Ze had bijvoorbeeld geen enkel idee wie Margaret Tatcher was.
Haar kinderen zijn niet betrokken bij het besluit zich kandidaat te stellen met McCain. Sterker: ze stuurde een lid van het campagne team om het thuis te gaan vertellen.

Er is veel meer. Bijvoorbeeld hilarische verhalen over haar burgemeesterschap. Ze kan namelijk ook niet rekenen. En over haar financiën. Die rieken.
Voor wie een half uurtje heeft: je leert over Sarah, maar toch zeker ook over de VS.
En het is mooi geschreven.
 

 

Bron(nen):   Vanity Fair