PvdA: ‘de schuld ligt niet bij Plasterk maar bij Snowden’

De PvdA heeft een opmerkelijke vlucht naar voren bedacht. Dat Ronald Plasterk (PvdA) de Kamer onjuist heeft geinformeerd en precies het tegenovergestelde zei als de waarheid ligt niet aan Plasterk, maar aan Snowden. "We zijn destijds op het verkeerde been gezet door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Op die berichten heeft Plasterk gereageerd, " zegt PvdA-kamerlid Jeroen Recourt tegen RTL Volgens  Recourt is het dan ook niet zo dat minister Plasterk de Tweede Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over de afluisterpraktijken van inlichtingendiensten. "Nu blijkt dat niet de Amerikanen Nederlanders hebben afgeluisterd, maar Nederlandse veiligheidsdiensten data hebben afgetapt. Maar dat is allemaal binnen het kader van de wet gebeurd." Recourt voegt er wel aan toe dat Plasterk 'wat uit te leggen heeft'. Hij heeft zelf ook vragen, maar hij zegt er vertrouwen in te hebben dat de minister met afdoende antwoorden zal komen.
De JOVD, de  jongerenorganisatie van de VVD vindt „de meest verstandige optie” als minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken zou aftreden. De JOVD laat dinsdag weten „geschokt” te zijn over het feit dat Nederlandse veiligheidsdiensten 1,8 miljoen telefoongegevens hebben verzameld. „Er kunnen slechts twee redenen zijn waarom Plasterk eerder de Nederlandse rol ontkende: of de minister heeft gelogen, of hij heeft zijn ambtenarenapparaat niet onder controle. In beide gevallen zou aftreden gepast zijn”, stelt JOVD-voorzitter Christiaan Kwint in een verklaring.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  lol… dit wordt de grootste soap van de laatste jaren als ik dit soort berichten lees.

 2. Vogelbeest

  De boodschapper onthoofden. Een beproefde middeleeuwse techniek. Geheel volgens de regentenstijl van de PvdA.

 3. harrr

  Ah het is de schuld van Snowden, ik begrijp dat Snowden die data verzameld heeft een aan de NSA gedoneerd?….. Vreemd dat de amerikanen hem kapot willen, blijkbaar een behulpzaam typje

 4. Lio

  Recourt is een RAT.

 5. FMYO

  Raar excuus, de PVDA voorop vindt blijkbaar dat het Nederlandse volk kinds is en een iq heeft van +/-1 90? AL is het wel dat wij nederlanders het erg weinig kunnen schelen wie wat van ons weet? Dus wat maakt het uit? behalve dan dat Plasterk opzettelijk verkeerde info heeft verstrekt en daarvoor dus moet vertrekken. Zo werkt het dan wel weer wel binnen ene democratie of ieder normaal bedrijf?

 6. KRITIEKje

  ‘If you scratch my back then I’ll scratch yours’..
  ‘If you can’t beat them, join them’..
  zomaar wat uitdrukkingen uit ons nationaal politiek beleid.

  nb:
  En de ‘koning’ die zich zgn niet met de politiek bemoeit maar wel deel uitmaakt vd regering? Die wist ook van niets?!?)

  (PS: voor de goed verstaander)

Reacties niet toegestaan