Ed Milliband moet nog leren lopen

Volgens een enkele Britse krant gisteren moet er nu wel op tafel worden gedanst in Downing Street 10. Met Ed Milliband als politieke tegenstander, kunnen de Conservatieven bijna geen verkiezingen meer verliezen. 
Als belangrijkste reden werden zijn warme banden met de vakbonden aangevoerd.  De nieuwe Labour-leider werd verkozen dankzij zijn vakbondconnecties en zou daaraan nu schatplichtig zijn. Met allerlei heilloze plannen als gevolg.
Inmiddels heeft Milliband ook een eerste blunder op zijn naam staan. De nieuwe leider gebruikte zijn maiden speech om te zeggen dat Labour nooit aan de Irak-oorlog  mee had moeten doen. Op de tribunes leidde dat tot veel adhesie, maar hier zette hij wel zijn broer voor gek die hij zojuist had verslagen in de race om het partijleiderschap. Destijds was David Milliband minister van Buitenlandse Zaken. 
Nog niet 1 dag in functie en nu al je rivaal/bondgenoot zo klem zetten: de kop is er af en vanuit Downing Street zal het allemaal met belangstelling worden gevolgd.

Bron(nen):   The Daily Telegraph      

11 Reacties Doe mee met de discussie →