Zo spreek je het volk toe

Een goede toespraak is alles in de politiek. Wie kan spreken, kan mensen achter zich aankrijgen en vervolgens zijn invloed doen gelden. 
'In den beginne was het woord...'
David Cameron sprak gisteren zijn partij toe op het jaarlijkse congres van de Britse Conservatieven en hij is een spreker met veel talent. Hij heeft een groot verhaal, is niet vies van enige demagogie en heeft de kracht om dit alles met verve onder de aandacht te brengen. 
Camerons boodschap is de Big Society. De vorige regeringen van Labour creeerden Big Government en dat was in de ogen van Cameron geen succes: torenhoge schulden en een lakse, gedemoraliseerde bevolking. 
Cameron moet nu enorm bezuinigen maar daar poogt hij een ideologie aan toe te voegen, de ideologie van de zelfredzame burger. Dat is niet alleen handig maar ook verstandig. Want wie geen goed verhaal heeft, krijgt de massa niet mee en in Engeland moeten de geesten worden rijp gemaakt voor enorme bezuinigingen.
Ga naar de link voor de integrale toespraak, speciaal aanbevolen voor Nederlandse politici die denken ook een boodschap te hebben voor hun kiezers.

Bron(nen):   The Daily Telegraph