‘Maak Wilders minister’

Bijgaand stukje stond eerder op Welingelichte Kringen, dat was een dag of 10 geleden. Het verwijst naar een artikel in The Economist, 'A false prophet', dat nu op de site van het Britse weekblad het artikel is dat de meeste reacties heeft ontlokt: bijna 1.000 stuks.
De 2de link voert naar deze reacties en lezing hiervan bevelen we van harte aan: leest eens iets anders over onze Geert dan de bekende sjablonen die in eigen land hoorbaar zijn.

Dezer dagen staan meerdere buitenlandse kranten en tijdschriften stil bij het nieuwe Nederlandse kabinet, in het bijzonder bij de samenwerking met de partij van Geert Wilders. 
Het is hoogst zelden dat in deze stukken iets wordt beweerd dat we nog niet wisten - de conclusie moet wel zijn dat Nederland op de wereldkaart zo onbelangrijk is dat buitenlandse correspondenten in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk overschrijven wat elders als was opgeschreven.
Toch komt The Economist vandaag met iets nieuws. Wilders wordt door het Britse weekblad beschouwd als een gevaarlijke politicus, omdat hij een hele godsdienst in twijfel trekt - en de gevolgen daarvan zijn volgens het blad best wel onheilspellend. 
Dat hij in de huidige constellatie een politieke rol speelt wordt toegejuicht - beter dat dan iemand (en zijn kiezers) geheel negeren. Al bestaat zo de kans dat hij nog groter wordt dan hij al is. 
De beste strategie zou daarom zijn, aldus The Economist, Wilders op te nemen in het kabinet - zo iemand moet je niet langs de kant laten staan. Maak hem minister van Buitenlandse Zaken. Dan zal blijken hoe lang hij het nog waagt te zeggen dat de Koran moet worden verbannen.

Bron(nen):   The Economist  de reacties