Alarm: Oranjes raken los van God de Heer

Het Huis van Oranje raakt los van zijn wortels. En het zijn WA en vooral Maxima die dat doen. Die leven er maar op los.
Het Reformatorisch Dagblad slaat vandaag alarm. En de keer ten kwade laat zich met name zien aan het optreden van de Oranjes op de Eerste Dag van de Week. De Zondag. Koningin Beatrix houdt zich op die dag in en bezoekt slechts bezinnende dingen. Zo niet de jongeren. "Bij de jongere generatie verandert er iets ten opzichte van de lijn van koningin Beatrix. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan vrijer om met activiteiten op zondag. De aanwezigheid van prinses Máxima vorige week zondag bij de uitreiking van de Edisonprijzen voor popmuziek is daar een voorbeeld van.

De zondagsheiliging is voor het prinselijk paar duidelijk geen groot thema. Een inventarisatie bewijst dat. Zo was prinses Máxima vorige week niet alleen op zondag bij de uitreiking van popmuziekprijzen, maar volgde ’s maandags ook de aankondiging van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dat prins Willem-Alexander samen met Máxima op zondagmiddag 31 oktober –Hervormingsdag– aanwezig is op de openingsdag van de internationale conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering in Den Haag.

Die twee gevallen staan in een reeks van zondagse optredens. Zo deed de prins op zondag 18 april mee aan een hardloopwedstrijd in Amsterdam en reisde prinses Máxima op zondag 4 juli naar Venetië om er het cruiseschip Nieuw Amsterdam van de Holland America Line zijn naam te geven. Verder woonde de prins op zondag 29 augustus de inwijding bij van de nieuwe synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam."
Het Reformatorisch Dagblad waarchuwt.

Bron(nen):   Reformatorisch Dagblad