Groot deel van oppositie zegt vertrouwen in Plasterk op. Hij blijft.

Ronald Plasterk ging zeer diep door het stof. Met grote herhaling zei hij hoe dom het van hem was om in het openbaar en bij herhaling dingen te zeggen die hij zelf had verzonnen. Maar dat ging het grootste deel van de oppositie niet ver genoeg. D66-leider Alexander Pechtold diende de motie van wantrouwen in mede namens de oppositiepartijen SP, GroenLinks, CDA, PVV, Partij voor de Dieren, 50Plus en het lid Bontes. Ze vinden de uitleg van Plasterk over het verzamelen van communicatiegegevens niet voldoende. „Het vertrouwen is geschaad”, zei Pechtold. Vooral het punt de Tweede Kamer bewust niet te informeren woog zwaar bij hem. Op SGP en CU na steunde de voltallige oppositie een motie van wantrouwen. Er was geen geloof dat hij als minister geschikt was. Plasterk ging als reactie nog  een keer door en stof en besloot dat hij kon aanblijven. Beschadigd, vernederd, maar nog steeds minister

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Een ding kan ik de politiek nageven en dat is dat ze consistent zijn. Dan wel in totaalfalen en lekker op de troon blijven. Dat het niemand meer iets interesseert wat deze derderange amateurs allemaal verzinnen en uitvoeren is al lang oud nieuws.

 2. Volledig

  Dit heeft hij overleefd, straks nog het dossier van de superprovincies en daarna het “geheime rapport” waar Wiegel het vanochtend over had. Ik denk dat het verstandiger was geweest als hij deze kans had genomen om voor 1 dossier terug te treden.

 3. Prikker

  Het lijkt erop alsof zich een soort 2e tribunaal binnen onze tweede kamer heeft geformeerd dat op basis van partijpolitiek bepaald of misstappen van onze ministers en staatssecretarissen ernstig genoeg zijn om bestraft te worden.
  Deze partijpolitiek houdt Nederland gegijzeld en zorgt ervoor dat ernstige schendigen van ons rechtstelsel (zoals die van Plasterk) onbestraft kunnen gaan.

  Een zwarte dag voor de democratie in Nederland…

  Vroeger moest je bang zijn om wat ze niet zeiden, nu betekent ook wat ze wèl zeggen al helemaal niets meer.

 4. Apekool

  Ben heel benieuwd of de oppositie dan ook consequent de discussie niet meer aangaat met Plasterk, er is immers geen vertrouwensbasis voor overleg.

 5. Anna

  Haha , iemand verbaasd ? Die uitkomst zat er dik in , er moest alleen een toneelstukje van gemaakt worden , dan lijkt dat zooitje hypocriete plucheplakkers democratisch . Dit land is een bananen republiek geworden .

 6. Jannie Ooms

  Het blijkt alweer dat het oordeel van onze politici niet is gebaseerd op eigen inzicht en integriteit, maar afhangt van de politieke partij waartoe hij of zij behoort.

  Of zou het werkelijk zo zijn dat alle leden van de oppositie, behalve die van de gezagsgetrouwe CU en GPV, van mening zijn dat Plasterk een onvergeeflijke fout heeft gemaakt en dat de leden van de regeringspartijen zonder uitzondering vinden dat het wel meevalt met die fout… Nee toch?

 7. Robin

  Waar gehakt wordt vallen spaanders. Al dat gemek over over het aanblijven van deze minister is m.i. ten onrechte. Het is nooit de bedoeling geweest van het politieke bestel dat een minister bij elke fout of misstap direct zou moeten aftreden. Plastrek is een van de betere, meer ervaren bewindslieden die we momenteel hebben. De roep om zijn hoofd is obligaat en abject. 🙂 De termen “Beschadigd, vernederd” komen van een op sensatie beluste oppositie en de media. Terugkijkend op de hele affaire is er m.i. niets, maar dan ook niets aan de hand.

Reacties niet toegestaan