Premier Mark Rutte bij herdenking Els Borst

Premier Mark Rutte gaat morgen naar de herdenkingsdienst voor minister van staat Els Borst. Van het kabinet zijn verder aanwezig minister Edith Schippers (Volksgezondheid en Welzijn), minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur, Wetenschap) en Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid en Welzijn. Namens het Koninklijk Huis komt Marco Hennis, grootmeester van koning Willem-Alexander.

Dat heeft de landelijke fractie van D66 laten weten. Het kabinet hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt in de zaak van voormalig vicepremier Els Borst. Het onderzoek van politie en justitie moet nu zijn beloop hebben, herhaalde premier Mark Rutte vandaag op zijn wekelijkse persconferentie.

Borst werd begin deze week dood in haar garage gevonden. Ze is waarschijnlijk door een misdrijf omgekomen. Ze wordt zaterdag herdacht in de Domkerk in Utrecht. Daarbij is ook Rutte aanwezig.

Tijdens de dienst spreken de dochter van oud-minister Borst, oud-premier Wim Kok, D66-leider Alexander Pechtold en Roger van Boxtel, fractievoorzitter van D66 in de Senaat. Daarna komen de directeur van de Nederlandse federatie van kankerpatiëntenverenigingen, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde NVVE en de oud-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst aan het woord.

De herdenkingsdienst begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12 uur. Het Domplein in Utrecht en het gebied tussen de Domtoren en de kerk zijn morgenochtend vanaf 8 uur afgezet wegens de bijeenkomst.

Na de dienst in Utrecht wordt Els Borst in besloten kring begraven.