Diederik Samsom blijft PvdA-leider ook als hij in maart verpletterend verliest

Ook als de PvdA wordt verpletterd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart blijft Diederik Samsom leider van de partij. Dat zei hij gisteren bij Pauw en Witteman. De PvdA stond er al buitengewoon slecht voor en de affaire-Plasterk zal de partij niet helpen. Met name in de grote steden ziet het er voor de PvdA somber uit. Bolwerk Amsterdam zal mogelijk zelfs worden gesloopt door D66, die de grootste partij kan worden. Samsom zei veel te verwachten van zijn talent om campagne te voeren. Maar zelfs als de uitslag erg wordt blijft hij. Hij kondigde aan dat een mogelijke machtswissel ook zeker zal gaan via een verkiezing van een nieuwe leider door de leden. Een machtsoverdracht zonder de leden - zoals gebeurde toen Wouter Bos burgemeester Cohen tot zijn opvolger koos - sluit hij uit

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. lynn

  laat die meeloper gauw opstappen!!!!

 2. Jannie Ooms

  Het is heel goed dat Diederik Samsom de PvdA blijft leiden. Alleen onder leiding van die blaaskaak kan de PvdA zich ervan verzekerd weten dat de partij er op den duur niet meer toe zal doen. Het lijkt me prima voor ons land als de PvdA eens een tijdje op de zijtribune plaatsneemt.

  Maar wat krijgen we ervoor in de plaats? O nee toch, D66, met veilingmeester Pechtold aan het roer, de ijdele man die honderdduizenden huurders in Nederland opzadelde met forse huurverhogingen. De zelfingenomen man die, ik weet het zeker, in een volgend kabinet Binnenlandse Zaken gaat opeisen.

 3. Dead Silence

  Van leider naar lijder zullen ze wel bedoelen.

 4. Dead Silence

  En dan die chronische handophouder, Spekman. Wat is dat toch een mooi voorbeeld voor alles wat beschamend is voor een weldenkend mens.

 5. Rinus57

  Jette Kleinsma heeft mede daardoor de weg kunnen vrijmaken
  voor haar participatie wet , plus het kunnen doorduwen van harde bezuinigingen op de AOW en Bijstand .

  Een verpletterende nederlaag met een zitten blijvende Samson
  in het vertrouwde pluche is dan toch een logische gevolg vind hij zelf na een
  blamage van een verkiezingsuitslag .

  Oorzaak , een leugenachtige PVDA partij die zijn valide of
  minder valide mens tot wanhoop brengt.

  Duidelijk waarneembaar het ikke , ikke gevoel en de rest kan
  stikken .

  Bedankt Nederland voor uw strategische stem , zodat wij elke
  dag steeds een stukje verder de afgrond in gaan met de VVD en de PVDA , waar het zitten blijven tot een cult is verheven .

Reacties niet toegestaan