Wie zijn Geerts Engelse vrienden?

Vandaag komen ze en De Volkskrant heeft zich verdiept in de vraag wie ze zijn:
Eerste feit: op Facebook heeft de English Defence League (EDL)40.000 leden.
‘Welcome Geert Wilders’, stond er op een spandoek toen Geert Engeland kwam bekeren. Er klonken leuzen als ‘Wij willen ons land terug’ en ‘Ik ben Engels tot ik sterf’. Gejuichging  op toen een leider riep: ‘God zegene de christenen, de joden, de sikhs, ja zelfs de moslims: They’ll need it when they’re burning in fucking hell!’

Het waren leden van de EDL, die in 2009 ontstond na een incident in Luton, waar  Britse militairen terugkeerden uit Irak. Ze werden uitgejoeld door een handvol radicale moslims, die de troepen aanduidden als ‘slagers van Basra’ en ‘moordenaars’.

De EDL zegt Groot-Brittannië middels een ‘tegen-jihad’ te willen zuiveren van moslimextremisten, en waarschuwt voor de islamisering. 

 De groep zegt juist niet racistisch of antisemitisch te zijn.

Om te tonen dat de EDL niet antihomo is, werd er tevens driftig gezwaaid met roze vlaggen. Opmerkelijk is dat er zelfs een heuse ‘Joodse divisie’ is, die nu honderd leden telt. Bijzonder, aangezien de Hitlergroet tijdens marsen geen uitzondering is.

Deze week liet de leider van de EDL zich voor het eerst interviewen.  Volgens Lennon (27, timmerman) hebben veel Engelsen ‘het fucking kookpunt bereikt’ vanwege het falen van het multiculturalisme en de islamisering. Er is een ‘onderstroom van boosheid. Het staat op het punt van exploderen.’
‘De islam is geen ras, maar een ideologie.’
En inderdaad, vandaag zijn ze bij ons te gast. Of eigenlijk bij Geert

Bron(nen):   Volkskrant  Interview in The Times  EDL op Facebook