Gaat DSK president van Frankrijk worden?

Dominique Strauss-Kahn is op het toppunt van zijn macht. Hij was ooit een minister die te rechts was voor zijn Franse socialistische partij. Maar bij het IMF kan hij schitteren. Volgens de Fransen heeft hun DSK de wereld gered van de financiële ondergang. En hoewel dat misschien een beetje is overdreven, heeft Strauss-Kahn precies op het goede moment het IMF nieuw leven ingeblazen en daarmee gezorgd dat zijn organisatie een hoofdrol kon en kan spelen bij het redden van de wereld.
Maar nu komt het dilemma. In 2012 kan DSK worden herkozen voor een tweede termijn als topman van het IMF. En de kans dat hij herbenoemd wordt is zeer groot.
Maar hij kan zich ook kandidaat stellen om de uitermate impopulaire president Sarkozy op te volgen.
Als een Fransman moet kiezen tussen baas van de wereld of president de la Republique is die keus eenvoudig. De sociaist is dan ook al op dieet om er weer puik uit te zien als hij op campagne moet. Want Sarkozy heeft een vrouw die mooi schijnt te zijn, DSK is dat zelf.
Alom wordt dan ook verwacht dat hij zich in het voorjaar zal kandideren voor het Elysee. En zoals de peilingen er nu uit zien, is het bijna nutteloos om nog verkiezingen te houden als hij meedoet.

 

 

Bron(nen):