India zal Obama behoeden voor vallende kokosnoten

Vanzelfsprekend wordt elk staatsbezoek van de Amerikaanse president aan een land voorafgegaan door de strengste veiligheidsmaatregelen. Maar in India nemen ze al het zekere voor het onzekere wel erg letterlijk. Voordat Obama morgen Mumbai aandoet, worden volgens de Daily Telegraph alle kokosnoten verwijderd uit de palmbomen bij de locaties die de president bezoekt. In India worden elk jaar tientallen mensen getroffen door vallende kokosnoten. Overigens logeert Obama in Mumbai in het Taj Hotel (geen palmbomen in de nabije omgeving), dat twee jaar geleden het doelwit was van Pakistaanse terroristen.
Welingelichte Kringen stelt zich voor dat op de volgende pleisterplaatsen van Obama in Zuidoost Azië de volgende maatregelen genomen worden.
In Indonesië wordt de uitbarsting van de Merapie omgeleid. Japan verbiedt het vangen van en de handel in de giftige kogelvis. En in China wordt het spuugverbod op straffe van de kogel strikt nageleefd.
Afgelopen donderdag was in Zuid-Korea bij het presidentiële bezoek trouwens iets wonderlijks aan de hand. De van oudsher beruchte en tot nationale folklore behorende massademonstraties bleven uit.

Bron(nen):   Daily Telegraph