Terreurdreiging in Duitsland naar donkerrood

Alle verwarring rond de terreurwaarschuwing in Duitsland begint concretere vormen aan te nemen. Het Duitse weekblad Der Spiegel weet te melden dat aan Al-Qaeda verbonden terroristen plannen hebben voor een aanslag op het hart van de Duitse democratie en een van de grootste toeristische trekpleisters van Berlijn, de Rijksdag. Twee verdachten zouden inmiddels al in Berlijn zijn aangekomen.
De Duitse politie heeft deze concrete informatie van een jihadist die zich momenteel in het buitenland bevind en de afgelopen week herhaaldelijk contact met de politie zocht. Deze persoon zou de terreurgroep willen verlaten. Zijn informatie was reden voor de Duitse minister van Binnenlandse Zaken om afgelopen week een persconferentie te beleggen. Gewapende terroristen zouden het parlementsgebouw willen bestormen, gijzelaars willen nemen en een bloedbad willen aanrichten, zegt de politie. De aanval zou in februari of maart gepland zijn.
De tweede waarschuwing aan het adres van minister de Maizere van Binnenlandse Zaken kwam twee weken geleden van de Amerikaanse FBI. Een groep met Siitisch-Indiase achtergrond onder de naam Saif (het Zwaard) zou een pact met Al-Quada hebben gesloten om een aanslag in Berlijn uit te voeren. Een van de mensen die deze groep aan wapens en visa zou hebben geholpen is Dawood Ibrahim, een van de breinen achter de bloedige aanslagen in Mubai, twee jaar geleden.

Bron(nen):   Süddeutsche Zeitung  Der Spiegel