Bosma heeft (minstens een beetje) gelijk

Iedereen weet dat witte ouders hun witte kinderen graag sturen naar witte scholen. Het was een van de beweringen in de eerste column van Martin Bosma (PVV) in het witte NRC.
De gemeente Amsterdam publiceert vandaag de feiten die zijn stelling bevestigen.
Onderzoekers hebben niet aan ouders gevraagd wat van belang is bij de schoolkeus (bij het voortgezet onderwijs) van hun kinderen. Dat leidt immers tot onware antwoorden.
Ze hebben daarentegen simpelweg het gedrag in kaart gebracht. En dan blijkt dat blanke ouders gemiddeld de voorkeur geven aan een school met overwegend blanke kinderen. Blanke kinderen in wijken waar geen nabije blanke school is gaan fietsen. En hoe witter de school, hoe verder er wordt gefietst. Onderwijswethouder Lodewijk Asscher zegt in Het Parool  zich niet geroepen te voelen die tweedeling aan de poort tegen te gaan, bijvoorbeeld door leerlingen verplicht te mengen. ''Ik ga mensen niet vragen hun kind te offeren voor een experiment van algemeen belang. Voordat je ouders vraagt mee te werken, moet je zeker weten dat de kwaliteit overal goed is.''

Bron(nen):   Het Parool