Geniaal: Fred Teeven zegt dat hij óók in de cel heeft gezeten

De spindokters van Rutte/Verhagen hebben iets moois verzonnen. Om de litanie van PVV-boeven en boefjesstreken te relativeren komt staatsecretaris Fred Teeven vandaag in het AD met een zelf gekozen onthulling: hij heeft een keer, lang geleden, in een Spaanse politiecel gezeten. Hij kwam op het strand in Lloret een meisje in nood te hulp, en door deze galante daad belandde hij in de cel. De enige relvantie van de onthulling kan zijn dat het duidelijk maakt dat ook de goeie in de cel kunnen belanden.
Of het echt gebeurd is weet niemand. Er is geen proces verbaal opgemaakt, zegt Teeven. Dat is omdat er geen proces verbaal is opgemaakt - opmerkelijk in een land dat zo dol is op formulieren als Spanje - of omdat de gebeurtenis nooit plaatsvond. Doet er niet toe. De boodschap is duidelijk:  met de PVV is wel iets mis, maar wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
Er zullen mogelijk meer onthullingen komen. Hans Hillen gaat onthullen dat hij ooit een pakje Caballero stal toen hij 14 was.
En Maxime dat hij als misdienaar ooit onder de.... Nee, dat is misschien niet zo'n goed idee, het moet wel iets zijn dat verzonnen is.

 

Bron(nen):   AD